23948sdkhjf

Lämnar över taktpinnen – ny vd för Pinewood

Efter 30 år som vd för outdoorspecialisten Pinewood lämnar grundaren Rainer Rüssel över uppdraget till efterträdaren Bengt Rimark.

Med en maskiningenjörsbakgrund har Bengt Rimark lång erfarenhet av att utveckla starka varumärken, förädla affärsmodeller och bygga skalbara organisationer. 

I hans två senaste vd-uppdrag inom återvinning- och bilinredningsbranschen har han även varit övergripande ansvarig för marknad och försäljning samt drivit utvecklingen av den internationella distributionen. 

Att få förmånen att leda ett så starkt outdoorvarumärke som Pinewood är lite av ett drömuppdrag. Jag har sedan barnsben haft ett aktivt friluftsliv vilket gör att jag nu kan jobba med något som är kopplat till mina främsta fritidssysselsättningar, säger Bengt Rimark och understryker att han ”förespråkar platta organisationer med snabba beslutsvägar och en miljö där det är nära till skratt.”

Avgående vd Rainer Rüssel blir kvar i företaget där han kommer att fokusera på Pinewoods produktutveckling och inköp.

Att lämna vd-posten har varit ett beslut som vuxit fram under lång tid, faktiskt många år. Att ha möjligheten att ta in ny ledarkompetens in i mitt skötebarn Pinewood AB för att utveckla företaget vidare i den expansion vi genomgår och med de otroliga möjligheter varumärket står inför är en fantastisk förmån, säger Rainer Rüssel

Det småländska familjeföretaget startade 1996 med huvudkontor i Värnamo. Företaget utvecklar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport och finns representerade i Sverige och i Europa. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11