23948sdkhjf

Får ny roll hos Granngården

Häromveckan tillkännagavs att Martina Axèll tillträder som landschef och vd för Granngården i maj nästa år. Nu står det klart att Fredrik Björk tillträder som ny försäljningschef. Han rekryteras internt och kommer närmast från rollen som ledare för butiksdriften, en roll som nu försvinner, och där han arbetat med köpupplevelsen men nu utökas hans ansvar.

– Sedan augusti har Fredrik haft interimansvar för Granngårdens butikdrift och regionala säljchefer, ett ansvar som tidigare vd haft. Fredrik har klarat detta med bravur och har otroligt värdefull kunskap och erfarenhet för att axla rollen som försäljningschef, som nu blir en ny roll som tillsätts för att arbeta närmre driften, säger Trond Fidje, styrelseordförande. 

Den nya rollen innebär fullständigt resultat- samt verksamhetsansvar för hela butiksdriften vilket även inbegriper arbetsmiljö- och personalansvar både för de medarbetare som jobbar med drift och försäljning på servicekontoret i Malmö och för Granngårdens regionala säljchefer ute i landet.

Fredrik Björk tillträdde den 1 november och ingår i Granngårdens ledningsgrupp. Han blir även ställföreträdanade landschef och vd, en roll som Trond Fidje haft,  fram till att nya vd:n är på plats.

– Jag är oerhört tacksam och ödmjuk inför den här möjligheten. Precis som tidigare kommer jag jobba för att effektivisera Granngårdens drift, vässa det jordnära konceptet och nu även försäljningsresultat – hela tiden tillsammans med resten av organisationen, och med kunden i fokus, säger Fredrik Björk i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078