23948sdkhjf

Han är ny vd för Lexington

Nu är det klart vem som efterträder bolagets grundare, Kristina Lindhe, på vd-posten. Den som tar över är bolagets nuvarande CCO, Pooya Jalali, som rekryterades till Lexington Company i juni i år, några månader efter att bolaget hade fått ny ägare; finländska Manna & Co.

Pooya Jalali kom då närmast från J. Lindeberg, där han hade haft rollen som global e-handelschef och var del av bolagets globala ledningsgrupp. Pooya Jalali har dessförinnan haft flera ledande roller på Gant, främst inom e-handel. Han var även e-handelsansvarig för Gant i Nordamerika. 

– Det är väldigt ärofyllt att ta vid som vd för ett så välrenommerat bolag som Lexington. Jag ser stor potential i varumärket och min ambition är att stärka Lexingtons position på marknaden, förädla affärsmodellen och driva en global lönsam tillväxt. Jag delar samma värdegrund och vision med de nya ägarna och är övertygad om att vi kommer att bli ännu starkare tillsammans, säger Pooya Jalali, i en kommentar.

Ägaren lyfter bland annat fram Pooya Jalalis stryrkor inom digitala omställningar och tillväxtstrategier i modebranschen. 

– Hans personlighet, arbetsmoral och kompetens speglar Lexingtons ambitioner. Sedan i somras har Pooya varit en värdefull tillgång för Manna & CO:s ledning, säger Sampsa Laine, styrelseordförande i Lexington Company och vd för Manna & Co. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Padelsatsningen på Väla i konkurs
Motonet öppnar första svenska varuhuset
Detaljhandeln fortsätter backa i oktober
Ringlande köer till Chiquelles nyinvigning i Täby
H&M:s aktie faller efter granskning
Värvas till Bergendahl Home – ska vara med och forma ny ledning
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094