23948sdkhjf

Aim’n samlar sig inför köpfesterna

Nu flyttar sportklädesvarumärket Aim’n in i sitt nya automatiserade lager vid E6:an i Getinge utanför Halmstad.

Att logistikavdelningen med den automatiserade lagerlösningen går live beskrivs som en viktig milstolpe i projektet som ökar effektiviteten inför black week och julhandeln. 

Det 6 000 kvadratmeter stora certifierade lagret har tio meters takhöjd och drivs delvis av solceller med kapacitet att producera 100 000 kWh per år.

Lagret är fullt automatiserat med en autostorelösning som omfattar 16 000 bins, 22 robotar och sex operatörsportar och ska serva Aim’ns kunder runt om i världen.

Hållbarhet har varit i fokus genom hela projektet, bland annat genom ett miljöklassat och ursprungsmärkt elavtal från Varbergs Energi som erbjuder 100 procent förnybar el. 

Satsningen är också en viktig pusselbit för att kunna samla hela personalstyrkan under samma tak. Utöver den moderna logistikfastigheten byggs också en 2 000 kvadratmeter stor kontorsyta på samma mark, med planerad inflytt i februari 2023. 

Vi är jätteglada att äntligen vara på plats i Getinge och gå live med vår nya lagerlösning. Med det nya lagret femdubblar vi vår lageryta och tack vare satsningen på automation känner vi oss mer redo för black week än någonsin, säger Anders Gustavsson, logistikchef på Aim’n.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124