23948sdkhjf

Kliver in i Handels förbundsledning

Utnämningen följer på att tidigare förste vice ordförande Elisabeth Brandt Ygeman lämnade Handels för ett jobb på LO.

Annelie Karlsson, tidigare gruppledare i riksdagen för Socialdemokraterna, tar plats i Handelns verkställande utskott, VU, och valdes på onsdagskvällen av Handels förbundsråd till posten som andre vice ordförande.

Hon efterträder Martin Nyberg som enligt stadgarna träder in som förste vice ordförande efter Elisabeth Brandt Ygeman som fått jobb hos LO.

– Jag är glad och stolt över att kunna välkomna Annelie Karlsson tillbaka till Handels som andre vice ordförande. Hon tillträder posten med en lång erfarenhet från politiken och med viktig kompetens som kompletterar mig och vice ordförande Martin Nyberg på ett alldeles utmärkt vis. Det känns otroligt bra att vi nu är en fulltalig förbundsledning igen, säger Linda Palmetzhofer, Förbundsordförande för Handelsanställdas förbund i en kommentar.

Annelie Karlsson har förutom tolv år i riksdagen för Socialdemokraterna även arbetat fackligt som ombudsman för Handels avdelning i Kristianstad.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka på Handels och spännande att gå in i en ny roll. Jag hoppas att bli ett bidragande kugghjul i förbundets grymma maskineri. Facklig politisk samverkan ligger mig mycket varmt om hjärtat. Som gruppledare i riksdagen kunde jag jobba aktivt med det. Nu får jag möjlighet att fortsätta jobba med det, men från ett annat perspektiv. Det är en ny roll, men det känns ändå som att komma hem, säger Annelie Karlsson.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079