23948sdkhjf

Life breddar, fokuserar och topprekryterar

Tre nya namn i hälsokedjan Lifes koncernledning ska hjälpa företaget att utvecklas inom retail och e-handel i kategorierna skönhet och hälsa.

Efter att Wictora Glans lämnat som affärsområdeschef för e-handel på Apoteket och tillträtt som ny vd och koncernchef i somras, fortsätter hälsokedjan att stärka sin ledningsgrupp.

• Ny nordisk e-handelschef blir Emmelie Johansson. Hon har bland annat ansvarat för Apoteas marknads- och e-handelsavdelning och utsågs 2020 till Sveriges bästa marknadschef av tidningen Resumé.

Johanna Wigren blir ny nordisk kategoriansvarig. Hon har tidigare haft samma roll för den svenska marknaden och har lång erfarenhet av att framgångsrikt driva och utveckla Åhléns skönhets-kategori.

• Ny Sverigechef blir Venetia Messini. Under snart fyra år har hon haft olika ledningsroller inom Life, senast som försäljningschef i Sverige. Den funktionen kommer hon även ha som Sverigechef.

Koncernledningen kommer inom kort även att förstärkas med en ny nordisk IT-direktör samt en nordisk supply chain-direktör.

– Vi har höga ambitioner att ytterligare digitalisera Life och bredda vårt erbjudande. Med denna högt meriterade trio i koncernledningen växlar vi upp tempot i vårt pågående arbete rejält. Jag är så glad och stolt att de vill vara med och bidra med sina värdefulla kompetenser och sitt ledarskap, säger Wictoria Glans, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097