23948sdkhjf

Skönhetsaktör stänger sju butiker – lägger fokus på digital försäljning

25 anställda berörs och förhandlingar är inledda. Har butiker i Helsingborg, Malmö, Göteborg, Linköping och Stockholm.

”Yves Rocher Nordic har fattat beslut om att stänga återstående 7 butiker i Sverige som en följd av att stigande kostnader för inköp, butikshyror och marknadskostnader inte fullt ut kan kompenseras på intäktssidan”, skriver aktören i ett pressmeddelande.

Nu läggs fokus istället på säljkanalerna online och postorder som uppges utvecklas väl och med god lönsamhet.

– Det är med sorg vi idag meddelat våra 25 fantastiska anställda i butikerna och berörda supportfunktioner att vi inte längre kan kompensera de höga kostnader butikerna bär. Detta trots att vi sedan tidigare vidtagit besparingsåtgärder samtidigt som både trafik och omsättning i butikerna stigit under 2022. De kraftigt stigande kostnaderna går helt enkelt inte att kompensera för i butiksledet. Vi hoppas att vi nu i stället möter våra butikskunder i våra digitala kanaler och genom postorder, och kommer göra vad vi kan för att hjälpa våra anställda vidare i sina karriärer, säger Peter De Wulf, vd, Yves Rocher Nordic.

Enligt Yves Rocher står butikerna för 8 procent av den totala omsättning som uppgår till 300 miljoner kronor i Norden.

Yves Rocher har butiker på Kullagatan i Helsingborg, i Emporia i Malmö, i Gränden i Linköping samt två butiker vardera i Göteborg, i Femman och på Kungsgatan, och i Stockholm på Sergelgatan och i Skärholmen.

När i tid butikerna avvecklas framgår inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08