23948sdkhjf

Ny prisjämförelsetjänst ska bidra till smartare shopping

Klarna lanserar ett nytt sök- och prisjämförelseverktyg som jämför tusentals onlinebutiker så att konsumenterna kan hitta det som de söker till det bästa priset.

I verktyget, som lanseras i Klarnas app i Sverige, Danmark och Storbritannien, är det möjligt att filtrera sökningar efter färg, storlek, betyg, lagerstatus och leveransalternativ så att konsumenten slipper leta igenom oorganiserade träffar hos andra sökmotorer.

Resultaten sorteras i prisordning och förmedlar information om produktens prisutveckling vilket ger vägledning om när det bästa tillfället är att köpa.

Enligt Klarna är verktyget ett "alternativ till Google och Amazon och en viktig del i företagets affärsmodell och bygger på fjolårets uppköp av Pricerunner.”

För handlare uppges sök- och jämförelseverktyget vara en säljkanal som bidrar till att öka synligheten.

– Lanseringen är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination - som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna.

Pricerunner finns fortfarande kvar under eget varumärke i Sverige, Danmark och Storbritannien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094