23948sdkhjf

Årets julklapp är hemstickad

Det hemstickade plagget är årets julklapp 2022 och ska representera en varm kram till nära och kära.

Årets julklapp är kanske inget ett drömscenario för handeln. Men som vanligt ska utmärkelsen återspegla den tid vi lever i där kriget i Ukraina, inflation och energikrisen kommit att skapa osäkerhet i de svenska hemmen.

Det hemstickade plagget är ett sätt att visa omtanke för sina nära och kära, både genom att fysiskt värma upp mottagaren, men även med all omtanke som ligger bakom kreationen. I en tid av kyla och återhållsamhet söker vi oss tillbaka till det trygga och traditionella i julen, det hemstickade plagget behövs därför mer än någonsin, säger Emma Hernell, vd på HUI.

HUI noterar också att intresset för hantverk återuppväckts. Traditionellt hantverk som stickning har hittat en ny ung målgrupp som använder handarbetet som rekreation och som ett sätt att uttrycka sin unika identitet. Hashtaggen ”#knittok” på Tiktok har nästan 400 miljoner visningar och innehåller korta inspirerande instruktionsvideos.

Yarnbombing – stickad graffiti i offentliga miljöer – trendar i flera storstäder. Den engelska simhopparen Tom Daley, som blev en stickningsinspiratör för många när han sågs sticka under OS i Tokyo, har bland annat lanserat egna sticknings-kit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Clas Ohlson minskar personalstyrkan med 85 tjänster
2022 – Året då nostalgin flödade
Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
XL-Byggs nya flaggskepp i Jönköping klar för start
Nu satsar Lyko fysiskt i Finland – här öppnar första butiken
Efter guldruschen – Zoo.se vill vara snabbfotad
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078