23948sdkhjf

Här är hyresgästerna i Arlandas nya marknadsplats

Blir den största kommersiella satsningen på Arlanda till dags dato.

I samklang med att Arlanda flygplats utvecklas och Terminal 5 får en ny stor säkerhetskontroll satsas det även på en ny marknadsplats för detaljhandel med bland annat ett antal kända svenska varumärken, ett nytt presentkoncept samt butiker för leksaker, friluftsliv och elektronik.

Den första etappen av tre öppnar till sommaren och hela den nya kommersiella ytan, enligt Swedavia präglad av ”nordisk design”, om 11 000 kvadratmeter ska stå klar runt årsskiftet 2024/2025.

– En del i den kommersiella strategin inför upphandlingarna av nya butiker till Marknadsplatsen har varit att skapa goda möjligheter för shopping, oavsett om den är planerad eller av mer spontan karaktär. Varierat utbud och en bred prisbild som tilltalar olika kundgrupper har varit viktiga aspekter, säger Charlotte Ljunggren, Swedavias direktör för Marknad och försäljning och tillförordnad flygplatschef på Stockholm Arlanda Airport.

Nu presenteras de första aktörerna som blir Gant, J. Lindeberg, som öppnar under etapp 2, hösten 2023, samt Sweshop. Sweshop  är ett nytt present-, souvenir och matbutikskoncept med ett sortiment som beskrivs som en hyllning till nordiskt hantverk, kultur och arv. Förutom två butiker på nya marknadsplatsen kommer konceptet även öppna i SkyCity på Arlanda och på Landvetter.

Kronans öppnar ytterligare ett apotek på flygplatsen medan Pocket shop öppnar två nya enheter, under både etapp 1 och 2, i nya marknadsplatsen. Därtill välkomnas elektronikkedjan Inmotion som öppnar tre butiker på Arlanda, varav en på i nya marknadsplatsen, och en butik på Landvetter Airport.

Därtill byggs taxfreebutiken om och ska spänna över 2 000 kvadratmeter.

I slutet av 2023 och under etapp 2 öppnar även World of Toys, som redan finns på Arlanda, en enhet på marknadsplatsen som också kommer att sälja barnkläder. Mer mode för män och kvinnor blir det i Aera Fashion Multibrand och Aera Outdoor Leisure Fashion som ska, som namnet antyder, erbjuda friluftskläder.

Fler butiker väntar och ska, enligt Swedavia, snart presenteras.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157