23948sdkhjf

Luleå får äntligen sitt Ikea

Ikeas satsning på mindre och mer centrala enheter fortsätter. I slutet av mars 2023 öppnar nästa planeringsenhet i gallerian Smedjan i centrala Luleå.

Den som fortfarande grämer sig över att residensstaden förlorade dragkampen om var Ikeas nordligaste svenska varuhus skulle placeras kan nu vända blad. 17 år efter invigningen i Haparanda öppnar Ikea en planeringsstudio mitt i Luleå. Studion är tänkt att komplettera det redan etablerade varuhuset i Haparanda, e-handeln och Ikeas digitala lösningar.

Vårt upptagningsområde för kunder är stort med stora avstånd. Därför vill vi förbättra vår service genom att etablera oss närmare våra kunder och erbjuda dem en ny mötesplats här i Luleå, säger Carina Nordström Sköldh, marknadschef på Ikea Haparanda.   

I den 83 kvadratmeter stora ombyggda lokalen i Smedjan kan kunderna möta heminredningsexperter och personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur hela sortimentet.  Alla produkter levereras sedan dit kunden önskar. Inga produkter går dock att ta med sig hem direkt. 

Vi har sett att våra mindre enheter är väldigt uppskattade i de städer där vi redan finns och vi tror att det kommer bli likadant här i Luleå. I våra stora varuhus finns allt som Ikea har att erbjuda men när kunderna vill ha hjälp att planera till exempel ett kök eller ett badrum kommer vi närmare människor i deras vardag tack vare mer centrala lägen som detta, säger Carina Nordström Sköldh.

Sedan 2021 har IKEA öppnat totalt tio mindre format runt om i Sverige samt ett större cityvaruhus i Gallerian i Stockholm.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094