23948sdkhjf

Kvik rekryterar ny Sverigechef från Reitan

Stefan Sandberg blir ny Sverigechef för den danska kökskedjan Kvik.

Med 180 butiker internationellt har franchisekedjan fortsatta expansionsplaner. Kviks erbjudande grundar sig i prisvärda kök som kan monteras av konsumenten för att hålla nere kostnaderna. Konceptet, som påminner om Ikeas, uppges ha stått historiskt starkt under tuffare tider.

Med en bakgrund från Reitankoncernen, som bland annat driver 7-Eleven, blir en av huvuduppgifterna för den nye Sverigechefen att hitta rätt franchisetagare till nya butiker.

– Min långa erfarenhet från franchise är att allt handlar om människor. Hittar vi rätt personer löser sig det mesta annat, Vi är en stor, professionell organisation som idag stöttar 180 butiker med allt från logistik och utbildning till marknadsföring och bokföring så det vi letar efter är människor med tydligt driv och goda ledaregenskaper, resten vet vi att man kan man lära sig, säger Stefan Sandberg.

I oktober öppnade en ny Kvik butik i Karlstad och under våren öppnar Kvik Sundsvall som blir Kvik Sveriges hittills nordligaste butik. Sökandet fortsätter efter rätt franchisetagare till bland annat Linköping, Norrköping, Umeå, Kristianstad och Örebro.

Kvik ingår i den svenska kök- och badkoncernen Ballingslöv.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156