23948sdkhjf

Vd lämnar Teknikmagasinet när ny ledningsgrupp formas

Ny ledningsgrupp ska bestå av en kombination av personer från nya ägaren Release och Teknikmagasinets befintliga ledningsgrupper. Vd-rollen för Teknikmagasinet försvinner.

I våras förvärvade norska Release Teknikmagasinet och från och med årsskiftet integreras detaljhandelskedjans organisation med moderbolaget då kedjan inte längre ska drivas i separat bolag. 

I samband med det försvinner den vd-roll som Ulrika Göransson verkat på i tre år.

– Jag började min resa med Teknikmagasinet som konsult i strategi- och affärsutvecklingsfrågor och efter att ha byggt upp Teknikmagasinets mobilreparationsverksamhet blev jag erbjuden rollen som vd hösten 2019, säger Ulrika Göransson i en kommentar.

Enligt pressmeddelandet väljer hon att lämna posten för att återgå till egen konsultverksamhet.

Kedjan ska framgent styras av en ny ledningsgrupp ledd av Release vd Øistein Eriksen.

–För att vi ska få kraft att fullt ut realisera den potential vi ser behöver vi slå ihop organisationerna och agera som ett team. Jag vill rikta ett stort tack till Ulrika som har gjort ett fantastiskt arbete med att under exceptionella förhållanden ta Teknikmagasinet in i framtiden. Utan hennes kompetens och drivkraft hade Teknikmagasinet inte varit vad det är idag. Detta ska vi nu bygga vidare på, säger Øistein Eriksen i en kommentar.

Enligt avgående vd Ulrika Göransson finns en organisation kvar i Sverige utöver butiksorganisationen och övriga tjänster på huvudkontoret i Stockholm ska vara kvar.

”Den nya ledningsgruppen kommer att bestå av en kombination av personer från Release och Teknikmagasinets befintliga ledningsgrupper. Övriga tjänster på Teknikmagasinets nuvarande HK finns kvar men integreras organisatoriskt med Release, i linje med den nya ledningsgruppen. Release/Teknikmagasinet kommer fortsatt att ha ett kontor i Stockholm och har precis flyttat till nya lokaler i city”, uppger Ulrika Göransson i ett mejl till Dagens Handel och som svar på om det ska finnas något huvudkontor kvar i Sverige.

Teknikmagasinet omfattar 65 fysiska butiker i Sverige och Norge samt norsk och svensk e-handelsbutik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078