23948sdkhjf

Ny chefsekonom till Svensk Handel

Maria Mikkonen är ny chefsekonom på Svensk Handel. Hon kommer närmast från rollen som politisk sakkunnig i Statsrådsberedningen. Innan dess arbetade hon som nationalekonom på Svenskt Näringsliv och tidigare har hon varit utredare på Arbetsförmedlingen. Hon har också erfarenhet från olika roller i riksdagen och Regeringskansliet.

– Jag lockas av att få arbeta med en spännande bransch som är viktig både för ekonomin i stort, som för oss alla i vår vardag som kunder. Handeln kan också vara med och lösa många av våra stora samhällsutmaningar, inte minst när det kommer till att skapa fler jobb för de som står utanför arbetsmarknaden, säger Maria Mikkonen.

Svensk Handels vd Sofia Larsen är nöjd med rekryteringen:

– Jag är väldigt glad att Maria vill ta sig an uppdraget. Marias gedigna bakgrund som forskare och hennes djupa kunskap inom nationalekonomi, i kombination med erfarenheterna från politik och kommunikation gör att hon kommer stärka Svensk Handel i vår fortsatta utveckling, säger Sofia Larsen.

Maria Mikkonen efterträder Johan Davidson som fått rollen som statssekreterare för infrastrukturministern. Hon tillträder den 23 januari 2023 och tar plats i Svensk Handels ledningsgrupp.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094