23948sdkhjf

Lyko köper ännu ett skönhetsmärke

Skönhetsaktören Lyko fortsätter sin förvärvsresa av varumärken.

Lyko Group har köpt det ekologiska skönhetsvarumärket Estelle & Thild. Förvärvet görs från vd och grundaren Pernilla Rönnberg och medinvesterare.

Estelle & Thild omsatte 19,1 MSEK vid senaste bokslutet, där merparten av försäljningen sker till återförsäljare. Köpeskillingen uppgår till 15 MSEK. Tillträde sker per den 1 februari.

– Vi kommer förvalta och förädla varumärket genom att utveckla och fortsätta lansera innovativa och effektiva skönhetsprodukter med ekologiska ingredienser. Förvärvet är en del i vår långsiktiga strategi att bygga en stark portfölj av egna varumärken, där vi ser tydliga synergier inom så väl utveckling och tillverkning som marknadsföring och försäljning, säger vd Rickard Lyko, i en kommentar.

Under fjolåret utökade Lyko sin förvärvsportfölj med bland annat varumärkena Biolap-20, Rebecca Stella Beauty, Acasia Skincare och Love’n Layer.

Estelle & Thilds vd Pernilla Rönnberg kommenterar Lyko som köpare:
– Lyko är en perfekt ägare som med sin affärsmodell och kraft kommer kunna tillföra det som behövs för att få Estelle & Thild att fortsätta växa och utvecklas. Jag är imponerad av Lykos fantastiska tillväxtresa samt långsiktiga strategi och ser stora möjligheter för varumärket även internationellt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126