23948sdkhjf

Hon tar över vd-posten för Kicks och Skincity

Axel Johnson har gjort klart med en ny vd för Kicks Group.

Som tidigare aviserat lämnar Freddy Sobin posten som vd för Kicks för att tillträda som vd för sportkedjan XXL. 

Nu står det klart att Hanna Graflund Sleyman har utsetts till  ny vd för Kicks Group, där Kicks och sedan i oktober i fjol även Skincity ingår. Hon tillträder i februari. 

– Att få leda Kicks Group och utvecklingen av Kicks och Skincitys respektive kunderbjudanden är ett drömuppdrag. Med starka varumärken, stora kundklubbar och engagerade medarbetare har bolaget en oerhörd potential. Under de senaste åren har Kicks utvecklats från en retail-kedja med en blygsam andel e-handel till en växande omni-aktör. Jag tror helhjärtat på styrkan i omni-erbjudandet och ser fram emot att tillsammans med kollegorna fortsätta utveckla Kicks och Skincitys kunderbjudanden, och bygga företaget större, starkare och lönsammare, säger Hanna Graflund Sleyman i en kommentar.

Hanna Graflund Sleyman kommer närmast från vd-posten hos padelaktören PDL Group men beskrivs ha ett längre förflutet inom retail och har även arbetat för Amazon i samband med Sverigeetableringen, verkat som Asienchef för Daniel Wellington och arbetat som vd för Departments & Stores, RNB:s tidigare verksamhet på NK. Därtill har hon haft flera roller inom Polarn O. Pyret, bland annat som sortimentschef, och arbetat för McKinsey. Hanna Graflund Sleyman har också erfarenhet av styrelsearbete och sitter i styrelserna för Embellence Group och Rugvista.

– Vi är mycket glada att kunna rekrytera Hanna Graflund Sleyman, och är övertygade om att vi med henne adderar en lysande ledare till Kicks Group och Axel Johnson. Hanna har en sällsynt både djup och bred bakgrund. Hennes erfarenhet av såväl snabbväxande online-verksamheter som fysisk retail och omnierbjudanden gör att hon är mycket väl lämpad att leda Kicks Groups fortsatta tillväxtresa, säger Camilla Wideroth, styrelseordförande Kicks och finanschef hos Axel Johnson, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094