23948sdkhjf

Här gasar Jula på med fler varuhus

Nu fortsätter expansionen i det som ska bli en rikstäckande och långsiktig satsning. Etableringsplanerna förändras inte av vikande konjunktur.

Efter att ha öppnat sitt första varuhus i Finland på Klemetsö i Vasa i fjol aviserar nu detaljhandelsjätten att fler enheter väntar under innevarande år.  I vår öppnas ett varuhus i Reso och Jula uppger att etablering i handelsområdena Tiiriö i Tavastehus och i Päivölä i Seinäjoki sker  i höst.

– Jula satsar stort och räknar med en etableringstakt på omkring fem nya varuhus per år de närmaste åren. De nya lägena i Tavastehus och Seinäjoki är tydliga och bra handelsplatser med en stark kombination av handlare, säger Jaakko Soini, landschef i Finland för Jula. 

De nya enheterna blir på 2 700 kvadratmeter vardera och öppnar i vad som beskrivs som köpstarka områden.

– Vårt samarbete med Jula har varit sömlöst och enkelt från första början. Byggprojekten som nu påbörjas i Tavastehus och Seinäjoki är en värdefull öppning för oss när nya svenska kedjor landar i Finland. Vi har lång erfarenhet av kommersiellt byggande och har hittat starka lägen för Jula. Vi vill också värna om livskraften och sysselsättningen på orterna. Det är en viktig del i vår strategi, säger Leif Qvisén, försäljningsdirektör på WasaGroup.

– I Tiiriö fick vi möjlighet att köpa en tomt nära Prisma. Hästsportkedjan Hööks, som ägs av Jula Holdingkoncernen, kommer också att etablera sig i byggnaden tillsammans med en tredje aktör. I Päivölä etablerar sig Jula tillsammans med ett par andra aktörer och blir granne med Tokmanni och Citymarket, säger Leif Qvisén vidare.

Jula, grundat 1979, omsätter omkring en miljard euro och har i dag varuhus och e-handel i Sverige, Norge, Polen, Finland samt e-handel i Österrike.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063