23948sdkhjf

Care of Carl gör förvärv – adderar nytt segment

E-handelsbolaget har gjort ett första uppköp.

Care of Carl, som säljer herrmode på nätet, har förvärvat e-handelsplattformen Gripenbro, som säljer vintageklockor och accessoarer på nätet. Uppköpet blev klart i förra veckan. Därmed adderar Care of Carl ett secondhanderbjudande till sitt befintliga utbud av nya klockor.

Care of Carls vd, Mathias Ekström, säger i ett pressmeddelande att bolaget länge har tittat på kategorin och att bolaget har en stark plattform att utgå ifrån.

– Ett handplockat sortiment av ikoniska och tidlösa modeller från välrenommerade klockvarumärken går väl ihop med vår affärsmodell där vi erbjuder våra kunder (...) ett klassiskt urval av premium- och lyxartiklar lika aktuella i dag som i morgon, säger Mathias Ekström.

Säljaren av Gripenbro är Peter Rösehag som registrerade företaget 2013. Gripenbro har drivits som enskild firma varför någon omsättning inte redovisas. Enligt Allabolag uppgår omsättningen till mellan 200 000 till 299 000 kronor, enligt den momsredovisning som företaget har gjort för kalenderåret 2021.

Peter Rösehag anställs som ansvarig för hanteringen av vintagesegmentet. Planen är att expandera secondhandförsäljningen av klockor på plattformen Care of Carl från och med mars.

– Efter att har drivit Gripenbro vid sidan av och i egen regi under väldigt lång tid är jag riktigt laddad inför att skala upp volymen och jobba i en större organisation som delar min passion för produkten och mitt synsätt på kvalitet och kund, säger Peter Rösehag i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093