23948sdkhjf

De förstärker sammanslagna apotekskedjan

Kronans Apotek rekryterar nya chefer inom hållbarhet och juridik.

Efter bara ett år som hållbarhetschef på Lidl väljer Caroline Kjerstadius att gå vidare till Kronans Apotek. Samtidigt tillsätter den nyligen sammanslagna apotekskedjan även en ny head of legal i Malin Kjellstenius.

Caroline Kjerstadius har lång erfarenhet från dagligvaruhandeln. Efter att bland annat ha arbetat som hållbarhetsansvarig på Dagab och som hållbarhetsstrateg på Axfood tillträdde hon i januari förra året som hållbarhetschef för lågpriskedjan Lidl. 

Men sejouren hos Lidl blir inte lång. Den 17 april börjar Kjerstadius i stället som ny head of sustainability på Kronans Apotek, som förra året slogs sammans med Apoteksgruppen.

– Caroline kommer med sin långa erfarenhet av hållbarhetsarbete inom dagligvaruhandel att vara en nyckelspelare för att vi som ny apotekskedja ska våga sätta en modig hållbarhetsstrategi, säger Karin Pesula, director of quality and sustainability på Kronans Apotek.

Malin Kjellstenius börjar den 10 april som ny head of legal på Kronans Apotek. Hon har bred juridisk erfarenhet från olika branscher och kommer närmast från detaljhandelsföretaget H&M, senast i rollen som head of legal för H&M Sveriges expansionsavdelning.

– Malin har lång och relevant erfarenhet från retailbranschen och hon kommer med hennes kompetens vara ett viktigt tillskott för oss i nya bolaget och för den resan vi har framför oss, säger Karin Pesula.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073