23948sdkhjf

Rekordår för outletområde

Lovar utvidgat utbud och fler varumärken under året. 

Hede Fashion Outlet i Kungsbacka uppger att 2022 blev outletaktörens bästa år hittills omsättningsmässigt sedan starten för 22 år sedan.  Omsättningen steg med 2 procent jämfört med det tidigare rekordåret 2021 och därtill noteras en ökning med 13 procent jämfört med 2019.

– Vi är mycket stolta över att vi har slagit ett nytt rekord 2022, speciellt då vi efter covid-19 mötte nya utmaningar så som kraftigt stigande inflation, ökade lånekostnader och skenande energipriser. Det innebar att vi fick tänka om och tänka nytt för att attrahera våra kunder i tuffare tider. 2021 var dessutom ett rekordår, där vi ökade vårt tidigare rekord från året innan med hela 19 procent i omsättning, säger Per Wallentin, Nordic Business Director för VIA Outlets.

Vidare uppger aktören att innevarande år inletts väl och att omsättningen i januari ökade med 3 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. 

– Att göra företagets bästa januari-resultat någonsin i en av de bistraste tiderna i svensk historia på över 30 år, visar att vårt koncept och det vi erbjuder våra kunder är starkt. Vi ser en generell trend att outlets står stadigt i oroliga tider. Med mindre i plånboken vill konsumenter ha mer valuta för pengarna, och då blir vårt erbjudande – starka varumärken till ett lägre pris – särskilt attraktivt, säger  Per Wallentin vidare.

Hede fashion Outlet ingår sedan 2014 i VIA Outlets som i dag driver elva outlets i totalt nio europeiska länder.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11