23948sdkhjf

Apotea först i världen med integrerat robotplock

Nätapoteket Apotea har implementerat plockroboten eOperator med sin Autostore-lösning, en process som görs för första gången i världen. 

I Apoteas logistikcenter i Morgongåva har företaget investerat i automation från Element Logic, som hanterar hela lagerprocessen. 
Omfattningen av integrerad automation är den första i världen och installationen består av 20 000 lådor (med plats för totalt 25 000), 30 AutoStore-robotar (R5) och fyra karusellportar, där tre av dessa hanteras av plockroboten eOperator. Till en början beräknas den nya kapaciteten på Apotea bli 800 orderrader i timmen.

Installationen är ett samarbete mellan Element Logic, AutoStore, RightHand Robotics och Apotea. I slutet av 2022 träffades alla vd:ar och grundare från respektive företag på Apotea för att inviga lösningen.

– För oss var det viktigt med ett system som kan hantera variationer i produktstorlek och orderingång som kan expanderas när vi växer. Den här satsningen hjälper oss att bli mer effektiva vilket underlättar för oss att överträffa våra kunders förväntningar, säger Pär Svärdson, vd Apotea.

AutoStore är en modulär och skalbar robotlösning för effektiv lagring av produkter. Jämfört med ett manuellt lager är plockprestandan tio gånger högre med AutoStore. Systemet består av ett rutnät, där robotar plockar och levererar varor via de smartast möjliga vägarna. Robotarna arbetar dygnet runt och laddar sig själva vid behov. I Apoteas karusellportar levereras det plockade godset till både mänskliga operatörer och tre plockrobotar, eOperators.

Fakta om Element Logics installation:

• 20 000 lådor (med plats för totalt 25 000)

• 30 AutoStore-robotar (R5)

• 4 karusellportar

• 3 plockrobotar (eOperator)

• 800 orderrader per timme (beräknad kapacitet)

• 24/7 verksamhet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073