23948sdkhjf

Fortsatt trögt för Rizzo

Tappade rejält i omsättning under första kvartalet.

Modeföretaget Rizzos nettoomsättning låg på 48,5 miljoner kronor under modeföretagets första kvartal, september-november, i det brutna räkenskapsåret 2022/2023 (78,5). 

Bruttovinstmarginalen uppgick till 65,3 procent (51,2) och resultat före av- och nedskrivningar blev -1,3 miljoner kronor (-14,0). Resultat efter skatt summerades till -32,6 miljoner kronor (-39,0). 

Antalet butiker uppgick till 64 jämfört med 93 butiker föregående år. Minskningen avser i huvudsak avyttrad verksamhet. Under kvartalet avyttrade Rizzo ett antal butiker i Sverige och Norge samt även varumärkena Don Donna och Handskmakarn. 

”Bägge aktiviteterna har varit nödvändiga för att säkra bolagets överlevnad men har även tjänat syftet att renodla bolaget och förenkla dess struktur och därmed strategi framåt”, kommenterar Rizzos vd Jonas Stille i kvartalsrapporten. 

Han skriver vidare att Rizzo under kvartalet fortsatt att intensivt arbeta med att utveckla sin sortiments- och inköpsstrategi. 

”Vidare har bolaget fortsatt sitt fokus på att minska den totala kostnadsmassan, inte minst genom att anpassa bemanning på bolagets huvudkontor samt flyttat och minskat det fysiska huvudkontoret. Efter kvartalet har arbetet med en nyemission fortskridit och är av högsta prioritet för bolaget för att säkra en trovärdig återstart av bolaget”, skriver vd. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Motonets nästa jättevaruhus till Örebro – ”Ett toppenläge”
Försäljningen tillbaka på 2018 års nivåer
Nordic Nest Group värvar varumärkesstrateg
Hit flyttar Urban Outfitters
Ny butik på Tjörröd – ”En av Elons största”
Babykrisen lämnar ett tomrum: ”Vi följer utvecklingen noga”
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109