23948sdkhjf

Body Shop öppnar aktivistbutik

Den 23 februari slår butikskedjan The Body Shop upp dörrarna till ett nytt butikskoncept, Changemakers Workshop. Adressen är Nordstan i Göteborg.

The Body Shop är i färd med att öppna konceptet Changemakers Workshop runt om i världen. Butikerna ska spegla det lokala samhället. Det kan handla om konst av lokala konstnärer som dekorerar butiken och tips på regionala organisationer att engagera sig i. Varje destination lyfter ämnen som är relevanta just där.

I butiken i Nordstan kommer ett samarbete ske med Youth 2030 Movement, vars mål är att bidra till att stärka demokratin. Vid en ”ACT-vägg” delas nyheter om pågående kampanjer och namninsamlingar.

– Workshop-butiken har en praktisk funktion: att förändra vanor och beteende. Vi vill påminna om att många små förändringar tillsammans har makt att skapa förändring, både i samhället och för planeten. Vi öppnar i Nordstan för att starta konversationen och skapa skillnad där vi står, säger Tanja Bruun, chef för varumärke och aktivism på The Body Shop.

Konceptet har tittat på kreativa hantverksmiljöer för inspiration. Butiken är inredd med upcyclade och återbrukade material som återvunnet trä, tegel och återvunnen plast. Vid en ”gör det själv-station” kan kunden skapa egna presenter av band och återvunna papper, eller sätta en personlig prägel på refillflaskor med klistermärken.

Genom refillstationer uppmuntras kunden att ta hand om och återanvända förpackningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063