23948sdkhjf

Zoo.se tar upp kampen om husdjursmarknaden med ytterligare förvärv

Köper renodlad e-handlare för att ytterligare stärka närvaron i Norden och norra Europa.

Zoo.se förvärvar e-handelsaktören Tinybuddy, grundad 2018, som har försäljning av mat och djurtillbehör till hund och katt till kunder i Sverige, Finland, Danmark och inom i EU i norra Europa. 

Den renodlade e-handelsaktören, med kontor i Gävle, omsätter 120 miljoner kronor och tillträde sker per 31 mars 2023. Grundarparet Tim och Louise Jansson kommer i samband med transaktionen att fortsätta driva Tinybuddy och blir samtidigt delägare i  Zoo.se-gruppen.

– Vi ser att vårt kunderbjudande på Tinybuddy kommer att påverkas positivt av att ingå i Zoo.se-koncernen. Det blir en ny och spännande resa för oss och hela teamet på Tinybuddy att få bli en del av ett större team som idag driver Zoo.se såväl online som i fysisk butik, säger Tim Jansson, vd på Tinybuddy, i en kommentar.

Efter förvärvet omfattar Zoo.se- koncernen 14 butiker i Sverige samt e-handel inom hela Europa och beräknas omsätta i sin helhet omkring 800 miljoner kronor under innevarande år, vilket är att att jämföra med 500 miljoner kronor under 2022. 

Nu satsar husdjursjätten, som i januari 2022 tog in investeringsbolagen eEquity och Sampo som delägare, vidare med att öppna fler butiker, expandera till fler länder och lansera fler varumärken.

– Vi har haft en tydlig strategi att bygga för att skala med bibehållet högt kundvärde sedan vi började tillväxtresan med Zoo.se för tre år sedan. Det faktum att vi vuxit från vad som då var en butik i Bromma med e-handelslager i direkt anslutning, till att idag erbjuda e-handel i tre länder via eget lager samt 14 butiker och tre produktbolag, gör att vi visat för både marknaden och oss själva att vår strategi funkar. Tinybuddy med deras digitala approach och entreprenöriella inställning är en perfekt match för oss och vi kommer fortsätta att bearbeta marknaden via två starka varumärken, säger Christer Åberg, vd för Zoo.se.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Onlinehandel – här är listan på vilka län som näthandlar mest
Blank the Hub öppnar i Helsingborgs centrum
Fortsatt ombyggnad i kulturminnesklassat shoppingcentrum
Kliver in hos Meds
Uppstickare drar igång egen e-handel för hudvård
Får ansvar för utvecklingsarbete och it-drift hos apotekskedjan
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
Habit
Transportnet

Sänd till en kollega

0.079