23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Jackon AB

Historia

Jackon grundades i Fredrikstad, Norge 1956 av Jacob Solgaard och Konrad Akselsen där huvudkontoret fortfarande ligger kvar. Jackon AB grundades 1989 och är idag Sveriges ledande producent av isolering och emballage till byggbranschen och industrin. Koncernen finns i totalt 8 länder i Europa med totalt 21 fabriker och 3 säljkontor.

Jackon AB har lång erfarenhet av produktion av isolering och har idag en av Sveriges mest moderna anläggningar för framställning av isolering och emballage i expanderad (EPS) och extruderad polystyren (XPS). Jackon är ensam i Sverige med att producera både expanderad (EPS), extruderad polystyren (XPS) och grundelement. Dessa är vid sidan om Siroc grundelement, Thermomur®, våtrum och Thermodrän våra mest kända produkter, och finns på byggplatser i hela Norden.

Energibesparing och miljö i huvudfokus

De ständigt ändrade kraven från internationella marknader och myndigheter i hela Europa gör att vi måste vara steget före av nya produktionsmetoder och produkter. Jackon använder stora resurser på utveckling av nya material och användningsområden.

Vår kunskap och erfarenhet när det gäller polystyrenisolering gör att vi kan producera isolering med hög tryckhållfasthet och låg fuktupptagning. Jackon har kombinerat dessa egenskaper tillsammans med den goda formbarheten av polystyren, i rationella och ekonomiskt fördelaktiga byggsystem. På våra laboratorier i Norge, Sverige och Tyskland har vi skapat en ledande internationell kompetens. Vi måste också kunna svara på utmaningar med ökade krav på beständighet och isoleringsvärden.

Vi har varit med i över 60 år

Jackon är ett företag med tradition. Vår historia är präglad av nytänkande, utveckling och anpassning till ständigt skiftande marknadsförhållanden och behov. Det började 1956 med produktion av element till flytvästar och rörskålar. Med detta som utgångspunkt har vi utvecklat en rad produkter och produktionsmetoder. 

Se allaNyheter

Fakta om Jackon AB

Adress
Jackon AB
Diabasvägen 11, Box 507
541 52 Skövde

Region
Sverige
Västra Götalands län
Göteborgs stad

Telefon: +46 317008810

VAT nummer: SE5563835742

Anställda: 700-800

Certifikat: ISO 14001, ISO 9001:2008

Kontaktpersoner

Maria Rogersten

Sänd till en kollega

0.265