23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Backer AB

Orginalet sedan 1921
 
Vår grundare Christian Backer patenterade dagens rörvärmeelement 1921. Nästan 30 år senare grundades Backer AB i Sösdala för att kommersialisera denna teknik för storskalig produktion. Sedan dess har Backer utvecklat och tillverkat komponenter och lösningar för elvärmemarknaderna runt om i världen. Backer AB, i lilla Sösdala i södra Sverige, är fortfarande det globala huvudkontoret för Backergruppen. Med 70 bolag och 10,000 medarbetare runt om i världen är Backer den främsta leverantören av lösningar inom värmeelementbranschen.

Många av Backers produkter har kvar grundkonstruktionen från den tekniska innovation som ingick i Christian Backers originalpatent. Värmeexperter runt om i världen hänvisar fortfarande till det så kallade Backerelementet som branschstandard.

Idag är Backer teknisk partner till de viktigaste företagen i flera olika branscher. Vi levererar konkurrenskraftiga lösningar inom uppvärmning och styrning för ledande företag inom bil-, energi-, järnvägs-, medicin-, HVAC- och processindustrin. Våra kunder behöver innovativa och anpassade tekniska lösningar för sina specifika applikationer.

Vi arbetar hårt för att ge våra kunder konkurrensfördelar och tillföra mervärde genom partnerskap. Vår inställning till produktdesign och produktutbud ger våra kunder stora fördelar. Vår globala närvaro säkerställer att Backers teknik- och supporttjänster alltid finns tillgängliga oberoende av var våra kunder konstruerar, testar eller tillverkar sina produkter.

Backer har som målsättning att leverera optimala tekniska lösningar med högsta möjliga kvalitet till globalt konkurrenskraftiga priser. Avancerad utrustning för laboratorietester, konstruktion och certifiering samt vår inställning att överträffa våra kunders förväntningar gör oss till det globala förstahandsvalet för värmelösningar.

Fakta om Backer AB

Adress
Backer AB
Fabriksgatan 11
282 71 Sösdala

Region
Sverige
Skåne län
Hässleholms kommun

Telefon: +46 451 661 00

VAT nummer: SE5560530569

Kontaktpersoner

Fredrik Berg Fredrik Berg
Avdelning: Säljansvarig Process
Telefon: +46 (0) 701 82 11 94

Sänd till en kollega

0.172