23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tre golvtips inför din framtida renovering

Många har som mål att renovera sina hus och då är golvet alltid en fråga som måste listas ut. Beroende på vilket rum man vill göra om, finns det olika golvtyper som passar bra i olika rum. Här får ni ett tips på hur ni ska tänka gällande ert framtida golvval.

Beroende på var och hur ni vill renovera i ert nya eller gamla hus finns det viktiga saker att tänka på när det kommer till val av golv och hur man ska resonera kring frågan. Den här texten kommer främst diskutera tre olika typer av golv och var i huset de passar som bäst. Till exempel är det en stor skillnad på naturen mellan ett trägolv och ett laminatgolv, något som också påverkar var i huset det ena eller det andra passar bäst.

Här får ni tips på tre golvytor och var de hör hemma i just ditt hus.

1. Trägolv

Ska ni renovera i sovrummet eller vardagsrummet och få till den där mysiga känslan är det trägolv som gäller. Där kan ni, efter egna preferenser, välja vilken typ av trägolv ni uppskattar då det finns en uppsjö olika alternativ att inreda sitt hem med. Trenderna pekar på allt mer ljusa trägolv och det finns flera typer av av trä som då lämpar sig väl. En positiv aspekt med trägolven är att de är slitstarka, speciellt massiva trägolv, och där en bra ytbehandling kan göra att golvets kvalitet håller sig i princip intakt under lång tid framöver.

Vill man dessutom fräscha upp ett aningen nött trägolv, är det bara slipa till det och ytbehandla för att få det som nytt igen. Vårt tips är alltså att välja trägolv i de rum du vill ha en personlig, mysig touch såsom kontor, sovrum eller vardagsrum. Vi lovar, ni kommer inte bli besvikna.

2. Laminatgolv

I utrymmen som inte kräver samma mysighetskänsla och där funktion och tålighet väger tyngre än elegans, rekommenderar vi laminatgolv som alternativ. Det ser ut som ett fint trägolv, men i grunden är ett laminatgolv skapat av olika, sammanpressade skikt som sedan täcks av ett ytpapper och en skyddande plastfilm. Detta gör att det inte går att ytbehandla ett golv av den här sorten, men att det istället är hårt och slitstarkt i husutrymmen där det behövs.

Viktiga aspekter med laminatgolv är att de är relativt enkla att hålla i schack och att deras slitstarka natur gör att de passar in kök och hallar som riskerar att utsättas för en del beprövningar som fläckar, luft och fukt. Därför är det smidigare att hålla koll på den här typen av underlag där det dessutom är enkelt att installera det om ni vill ha en snabb renovering framför er.

3. Vinylgolv

Det smartaste och smidigaste valet när det kommer till golvtyper är vinylgolv. Det beskrivs ofta som den smartaste typen av val där fukt och luft tränger sig in, som hall, och har en fördel i att det kan läggas skarvfritt och finns i flera olika designer- och storlekar. Vill man göra ett smidigt och smart val i till exempelvis sin hall, är vinylgolv ingen dum idé. Det ska också sägas att det finns olika typer av kvalitet på golvsorten

Sänd till en kollega

0.031