23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Funderar du på att köpa bil?

Kanske du går i tankarna att köpa bil? Det finns ju då lite olika alternativ att välja på. Du kan välja att köpa en helt ny bil, eller att köpa en begagnad bil. Om du väljer en begagnad bil, så kan den köpas på olika sätt. Du kan hitta en på Blocket, så väl som en bilhandlare eller hos en bilförmedlare som Bildeve, ta en titt här på deras utbud.

Det finns fördelar och nackdelar med båda sorters bilar. En helt ny bil kostar ganska så mycket när det gäller inköp av den, men har garantier och den riskerar inte att gå sönder direkt. En äldre modell av bil kan dessvärre komma med defekter. Ibland dolda sådana. Det allra bästa alternativ är faktiskt att köpa en bil som är runt ett år gammal.

Köpa bilen hos bilhandlare eller privat?

Är det en sprillans ny bil, ja då är det till en bilhandlare du ska vända dig. Hos en sådan kan det även finnas en del begagnade bilar. Begagnade bilar går även att hitta hos privata säljare samt hos bilförmedlare.

Fördelen att köpa begagnat via en bilhandlare är att du då vet att bilen gåtts igenom samt att det oftast går att få hjälp med finansieringen.

Köpa ny bil?

Ett nybilsköp kommer så klart med flera fördelar. Bland annat dess garantier, bland annat nybilsgarantin. De tre första åren är det även en vagnskadegaranti, som gör att bara behöver ha en halvförsäkring till att börja med.

En sprillans ny bil brukar även innebär att du kan välja färg, klädsel och utrustning helt på egen hand. Sedan är det även fördel i att en ny bil, den brukar fungera utan större kostnader. Det som kostar är vanlig service och underhåll de första fyra–fem åren.

En nackdel kan vara att det är en värdeminskning på bilen samt att det även kan komma att vara en lång leveranstid.

Köpa begagnad bil?

En av de största fördelarna med en begagnad bil är så klart att den kostar inte alls lika mycket som en ny. Du kan få en tre år gammal bil med runt 6 000 mil på mätaren för halva kostnaden mot vad den kostade helt ny. Den har då liknande servicebehov som då den var ny, men den kan behöva byta ut vissa slitagedelar. Det gäller bara att vara noga med var och hur du köper dig din begagnade bil.

Sänd till en kollega

0.047