23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Inkontinensskydd underlättar vid ofrivilligt urinläckage

Till skillnad från vad många kanske tror är det inte särskilt ovanligt att drabbas av inkontinens, och särskilt för seniorer. Det här gör dock inte tillståndet enklare, och många kan uppleva inkontinens som jobbigt, pinsamt och helt enkelt ett störningsmoment i vardagen.

Som tur är finns det hjälpmedel som ser till så att det blir lättare att navigera tillståndet, och mer specifikt talar vi om inkontinensskydd. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på symptom av inkontinens samt vilka lösningar som finns för att underlätta.

Vad som kännetecknar inkontinens

Inkontinens kännetecknas av ofrivilligt urinläckage, och det finns flera skäl till att individer drabbas av detta tillstånd. Det kan bland annat ha att göra med skador i det centrala nervsystemet, men det kan även bero på urinvägsinfektioner och biverkningar från diverse mediciner. Individer med en ökad blodsockernivå kan också drabbas då det ökade vätskeintaget ibland leder till svårigheter med att kontrollera blåsan.

Inkontinens börjar vanligtvis med urinläckage vid träning, nysningar, hostningar eller liknande handlingar där magmusklerna drar ihop sig. I längden kan det dock leda till ofrivilligt urinläckage även när du enbart går eller sitter still. Det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra, och därför rekommenderas det att du använder dig av ett inkontinensskydd för att slippa att kontant behöva oroa dig.

Hjälpmedel för att förenkla vardagen

För smärre urinläckage är det möjligt att satsa på ett inkontinensskydd vars utseende påminner om en binda. Detta är dock inte alltid nog, och då kan det vara dags att ta i med hårdhandskarna. Det finns nämligen flera olika sorters blöjbyxor som kan göra susen för dig som lider av inkontinens. Vare sig du kallar dem för blöjbyxor eller byxblöjor agerar de som ett effektivt skydd, och de för med sig många positiva aspekter.

Byxblöjor har en bättre absorptionsförmåga än inlägg och kan utan problem användas av både män och kvinnor. Samtidigt anser många att detta är mer bekvämt då byxblöjan sitter på plats utan risk för att den glider snett. Det här är med andra ord ett ypperligt inkontinensskydd som kan hjälpa dig avsevärt när ditt mål är att undvika ofrivilligt urinläckage.

Passande absorptionsnivå

Utöver olika modeller och storlekar kan absorptionsnivån variera beroende på vilket inkontinensskydd du väljer. I vanliga fall behöver du enbart kika på specifikationerna för att ta reda på vilken nivå som produkten ligger på. Det finns exempelvis skydd som har en skala från 1 till 4 där den sistnämnda har den högsta absorptionsnivån. Anpassa därför skyddet efter vad just du behöver. Om du misstänker att du lider av inkontinens, rådfråga en expert och se till så att du får tag på rätt inkontinensskydd för dig.

Sänd till en kollega

0.049