23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gör som pandan - välj bambu till kroppen!

För några år sedan kände de flesta av oss bara till bambu för att det var pandornas favoritmat. Idag vet vi att det är mycket mer än så - nu har vi bambu överallt i hemmet! Kläder, underkläder, sängkläder, handdukar och bordsdukar är bara några av produkterna som kan bli årets julklapp.

Bambu är ett fantastiskt naturmaterial som har en mängd positiva egenskaper för oss människor. Inte nog med att det är ett otroligt miljövänligt material, de långa träfibrerna som pandorna älskar är så mjuka mot huden så att de passar hela familjen. 

Varför ska man välja underkläder av bambu?

Närmast kroppen finns det inget bättre än naturmaterial. Naturmaterial passar även känsliga hudtyper och för de allra minsta. Men bambun erbjuder mycket mer än bara mjukhet. 

Tack vare fibrernas naturligt bakteriedödande egenskaper passar materialet ypperligt i underkläder och träningskläder, det motverkar dålig lukt. Det leder dessutom bort fukt från huden till skillnad från t ex bomull, samtidigt som det låter kroppen andas. Det håller oss varma när det är kallt och det håller oss svala när det är varmt tack vare sin temperaturreglerande förmåga.

När det gäller underkläder i bambu finns det något för alla; trosor för dam av alla typer, såväl korta som långa kalsonger, underkläder för barn, strumpor, linnen och undertröjor. Om du väljer bambu närmast kroppen kan du räkna med att dina underkläder kommer att hålla sig i ett bra skick under lång tid, då de håller passformen tvätt efter tvätt. 

Ett ekologiskt val närmast kroppen

En annan av anledningarna till att underkläder av bambu blivit så omåttligt populära är att det antagligen är det mest miljövänliga materialet på marknaden idag, och det passar därför perfekt när man vill ta hand om planeten på samma sätt som individen.

Bambu kan liknas vid ett slags snabbväxande gräs. Det växer minst 7 meter per år, och skjuter snabbt nya skott när det sågas ner. Det är faktiskt den snabbast växande plantan i världen! Det krävs varken konstgödsel eller bekämpningsmedel för att odla bambu, och det suger upp minimalt med vatten. Bambuns rotverk motverkar erosion, och de frigör 35% mer syre än träd. 

När man framställer bambutextil görs det genom en mekanisk process som liknar framställningen av lin. Bambustammen krossas under hög temperatur för att frigöra fibrerna, som sedan kan kammas ut och spinnas till ett tunt och oerhört mjukt garn. 

Nu när du vet mer om hur bambutextiler framställs och hur de fungerar ska du veta en sak till - när man väl börjat använda bambu närmast kroppen kommer man sällan att byta till något annat, så passa på och sätt upp ett sortiment på tomtens önskelista redan nu!

Sänd till en kollega

0.047