23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Profilprodukter – ett sätt synliggöra ett företag

Vad är viktigt för varje företag? Att ha en stabil kundkrets, att synas på rätt sätt både för interna och externa intressenter och finnas länge på marknaden, ja det är några av de mest framstående målen för varje verksamhet.

Att skapa en trogen och långvarig kundkrets är ett måste om ett företag ska kunna existera i längden. Det är just kunderna som köper ens varor och tjänster. Därför är det väldigt viktigt att ha just trogna kunder som inte bara handlar ens produkt en endaste gång utan fortsättningsvis använder sig av ens sortiment.

Strävan att skapa en sådan kundkrets tillhör alla verksamheter. Hur gör man det? Genom marknadsföring. Att marknadsföra betyder att synliggöra sitt varumärke på ett passande sätt för företagets målgrupp. Hur fungerar egentligen marknadsföring? Vilka kanaler använder den sig av?  

Marknadsföring är ett komplext och omfattande begrepp som hänger ihop med ett annat, nämligen reklam. Reklamprodukter i sin tur delas på olika kategorier. Det finns radio och TV reklam, profilprodukter, bloggar, inlägg i sociala medier m.fl.

Profilprodukter är ett sätt att synliggöra sitt varumärke och företag. Det finns många och olika sorters profilprodukter därav pennor, paraplyer, T-shirts, mössor med tryck och muggar. Pennor är ett ganska vanligt val. Nyfiken? Klicka gärna på den här länken för att se utbudet av pennor som profilprodukt - Axon Profil.

Varför är en penna bra en bra profilprodukt?

Varför är profilprodukter en bra marknadsföring? Framför allt för att de bygger på konceptet att ge bort en gåva. Ja, profilprodukter är helt enkelt små presenter ( i form av pennor, mössor eller muggar) som företag kan ge bort både till anställda och kunder. Alla människor älskar presenter. Därför är profilreklam så effektiv och omtyckt.

En penna till exempel är ett bra val om du vill marknadsföra ditt företag. Varför? Det är ett användbart verktyg som i princip alla kan ha nytta av. Om du vill dela ut pennor på en mässa är det utan tvekan en lätt artikel att räcka ut till en förbigående och okänd människa. Alla profilprodukter bär företagets logotyp, samma gäller även pennan. Det är just genom det trycket som företaget marknadsför sig på.

Låg kostnad och lång hållbarhet

Något som utmärker profilprodukter är att det kostar relativt lite att tillverka i jämförelse med andra typer av reklam, såsom TV reklam eller sådana som publiceras i sociala medier. Dessutom håller en profilprodukt betydligt längre. En reklamsnudd på TV är på 20 sekunder. En penna tillverkad som profilprodukt håller i flera månader.

Kombinationen av dessa två aspekter gör just profilprodukter till ett bra val.

Sänd till en kollega

0.064