23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur du kan hyra ut din stuga

Det är många som upptäcker Sverige genom att semestra på hemmaplan. Varför inte haka på trenden och hyra ut din stuga eller ditt boende? Det finns mängder med förmedlare som kan bistå dig i arbetet med att hyra ut din bostad. Vi berättar mer om hur du kan gå tillväga.

Förberedelser

Förmedlare som Stugknuten kan vara väldigt tryggt att ha i ryggen när du vill hyra ut din stuga. Några förberedelser som kan vara bra att tänka på innan du hyr ut är att fundera lite kring marknaden, hur andra gör och din prissättning. Storleken på huset har naturligtvis stor betydelse för uthyrningspriset men även standarden, läget, faciliteter och var i Sverige stugan ligger. Allt det där ska du bedöma realistiskt och tänk då gärna in hur den som hyr kommer se på allt detta.

Tänk på alla detaljer

Det finns ytterligare mängder med saker du bör tänka på när du hyr ut. En förmedlare hjälper dig gärna. Utifrån en gästs perspektiv bör du ha tänkt igenom bland annat hur du vill göra med sängkläder. Vanligast angående sängkläder och handdukar i Sverige är att gästen tar med sina egna. Var noga med att stämma av detta med era kommande gäster så att dom vet vad som gäller. Önskar ni erbjuda sängkläder / handdukar som tillval, fundera över priset för detta och hur det skall hanteras med tvätt och liknande. En annan aspekt är kostnaden för el- och vatten. Du bör räkna in detta i hyran eftersom hyrtiden vanligtvis är kort. Dock kan du ta en extra avgift för detta om du hyr ut över en längre period. Detta skall i så fall framgå i annonsen samt i ert avtal med gäst. Det lilla extra för en gäst är ifall du har tänkt just på det där lilla extra såsom alla förbrukningsvaror och att de finns på plats. Exempelvis hushållspapper, disktabletter och diskmedel iallafall till första dagen innan man själv hunnit vara på affären. Kryddor och dylikt uppskattas av gäster, att inte alltid behöva köpa varje liten grej till matlagning kan kännas extra lyxigt. 

Andra faciliteter

Diskmaskin och tvättmaskin brukar vara uppskattat, liksom TV och WiFi. Har ni en trädgård med uteplats så brukar matplats och grill vara uppskattat. Informera gärna om dessa saker i din annons. Har ni en kamin, lämna lite ved framme så att era gäster kan elda iallafall någon gång innan de själva behöver ansvara för att fylla på med mer ved.

Lycka till!

Sänd till en kollega

0.016