23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tavlor är en viktig del av inredningen

Något som är en viktig del i inredningen, det är vad du väljer att ha på dina väggar. Detta gäller både i hemmet och på vissa arbetsplatser med för den delen. Med tavlor kan du påverka ett rums utseende och stämning. Du kan använda dig av dem för att uttrycka en personlig stil så väl som skapa fokuspunkter eller för att kompensera andra bristande punkter i ett rum. För att få lite hjälp på vägen med att välja din tavla, läs gärna de tips vi har ställt samman nedan.

Välja motiv

Idag finns det grymt många olika sorters tavlor med en mängd olika sorters motiv. När du ska välja motiv, så kan det vara bra att utgå från det rum som tavlan ska hänga i. Det så att du kan utgå från rummets utseende och färger. Det är ju bra om färgerna och mönstren på tavlan så att säga harmoniserar med färgerna och mönstren i rummet.

Vill du att din tavla ska skapa en stämningsfull atmosfär, så kan det vara smart att välja ett motiv med dramatisk himmel, eller en tavla med ett stillsamt landskap. Om du vill ha en tavla som är mer dekorativ, välj en tavla med en konstnärlig design, som ett abstrakt mönster.

Att välja tavlor till hemmet

När du ska välja en eller flera tavlor till ditt hem, så kan det vara bra att utgå från den stil du har för övrigt. Är det modern stil, välj mer moderna tavlor och är det en mer traditionell stil, välj då tavlor som har en mer traditionell design.

När det gäller tavlans storlek, så beror det på hur stort rummet är och hur stora väggarna är. En liten tavla kan se bortkommen ut på en stor vägg och en stor tavla på en liten vägg känns överväldigande.

Sedan är det så klart upp till dig, ditt tycke och smak när du väljer tavlor till ditt hem. Det är inte ett måste att följa alla ”regler”.

Hänga upp din tavla

När du ska hänga upp en tavla, så gäller det att göra det på rätt sätt. Det kan vara bra att ha den centrerad över ditt möblemang till exempel. Är det en stor tavla, så kan det vara snyggt att låta den vara ensam på en vägg. Har du mindre tavlor så kan du hänga dem tillsammans på en vägg. Antingen skapa en tavelvägg eller hänga dem lite var du känner.

Du bör inte hänga din tavla allt för högt, eller för lågt. Det är bra att hänga tavlan så att den befinner sig på ögonhöjd när du står framför den.

Hitta bra tavlor

Om du ska köpa en tavla eller fler, kolla då gärna in bimago.se. Där finns det nämligen en hel del olika sorters tavlor samt att de även har posters, fototapeter, tapeter och mycket mer. De har tavlor i alla dess former, i olika storlekar och med olika motiv. Där finns det med största säkerhet tavlor som passar din stil och din smak!

Sänd till en kollega

0.031