23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Företagsstädning Städfirma Borås

Utifrån en snabb, distanserad blick kan ditt kontor se rent och snyggt ut, men med en närmare inspektion kanske du märker att allt inte är som det verkar. Du kanske ser några överblivna smulor på skrivbordet, gamla kaffemuggar staplade i köket och kanske är papperskorgen full – igen! Det plötsliga svepet av ditt kontor när du lämnar kan vara vilseledande, och även om du litar på att dina anställda städar efter sig vet du aldrig vilka bakterier som lurar under ytan. Detta väcker då frågan – hur rent är ditt kontor? Vi vill lyfta vikten av kontorsstädning och de bästa sätten att tackla det.

Fördelarna och betydelsen av kontorsstädning

Det kan vara självklart att anlita en städfirma, liknande Städfirma Borås, vid företagsstädning men alla gör inte det. Vissa gör det själva. Hur det än är med den saken så visar en nyligen genomförd studie på vikten av kontorsstädning eftersom ju renare ditt kontor är, desto nöjdare är dina anställda. En ren arbetsmiljö ökar produktiviteten och arbetsmoralen, samtidigt som de skapar ett säkert utrymme för anställda att arbeta i. På grund av den tidigare pandemin har kontorsrenlighet satts i främsta rummet och nu när många återvänder till arbetsplatserna, kan det vara dags för dig att överväga att anlita en kontorsstädare.

Vanliga platser som bakterier och bakterier kan byggas upp på kontoret

Kontoret är en utmärkt plats för spridning av bakterier och virus, när typer av bakterier landar på en yta kan de vara var som helst från timmar till dagar. Utan regelbunden rengöring av ytor som dörrhandtag, kylskåpsdörrar och bänkskivor kan bakterier hysa med tiden. Nedan är de vanligaste platserna där bakterier byggs upp på kontoret. Det kan bero på varma skrivbord, uppvärmning av mat i köket, ätande vid skrivbord och dålig personlig hygien hos anställda.

Telefoner

Bakterier direkt från människors ansikten och munnar sprids genom telefonen. Forskning tyder på att kontorstelefonen är kontorsutrustning som är minst sannolikt att rengöras.

Tangentbord

Allt från smulor och hår till döda hudceller kan fastna i ett datortangentbord.

Skrivbord

Skrivbord är den stor boven i att hysa bakterier, när de lämnas orenade kan smulor från lunch, spill från drycker och förvaring av snacks byggas upp.

Kontorskylskåp

Mat blir ofta kvar i kylen för att bli dålig hemma, och detta händer även på kontoret. Gamla syltburkar, pålägg och spill kan uppenbara sig och förvärras om de inte rensas ut.

Toaletter

En tydlig hotspot för bakterier. Om de inte rengörs regelbundet kan toalettsitsar, kranar och handfat vara favoritplatsen för bakterier att slå sig ner.

Köksbänkskivor

Spill, smulor och överanvända kökshanddukar är de främsta bovarna i köket.

Mikrovågsugn

Spill och läckor kan ofta lämnas kvar i mikrovågsugnen för att fräsa upp några otäcka lukter och bakterier.

Några överraskande fakta om kontorsrenlighet:

Att rengöra händerna efter toalettbesök kan minska kontamineringen med 10 %. 1 av 3 kontorsanställda erkänner att de inte tvättar händerna efter toalettbesök. 30 % av arbetarna använder bara vatten för att tvätta händerna. En person som bär på ett virus kommer att infektera 50 % av all utrustning och alla anställda i deras närhet på bara fyra timmar.

Sänd till en kollega

0.016