23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lär dig något nytt: bli bartender!

Du behöver inte gå på en bartenderskola för att bli en bra bartender. Idag kan man bemästra de flesta färdigheterna på egen hand, det enda som krävs är tid och engagemang. Och rätt utrustning såklart.

När det gäller att behärska drinkmixande kan några enkla tips förbättra dina bartenderfärdigheter och förbereda dig inför nästa arrangemang eller hemmafest:

Utrusta din “bar” med rätt verktyg

För att bli en skicklig bartender och göra fantastiska drinkar måste du äga de grundläggande verktygen som professionella bartendrar använder. www.bar-life.se kommer kunna hjälpa dig på vägen. De har allt till barutrustning och bartillbehör såsom glas, kannor, serveringsbrickor, flaskhållare och shakers. Allt som behövs för att skapa en egen bar i sitt kök eller vardagsrum helt enkelt. BarLife har samlat all barutrustning på ett och samma ställe, så att amatörer så väl som proffs ska kunna hitta allt de behöver.

Fyll baren med nödvändiga drycker

För att bli bartender måste du naturligtvis inte bara fylla din bar med rätt verktyg, men också rätt drycker. Börja med att göra en lista över de cocktails du älskar och gärna vill lära dig att blanda. Förutom alkohol som vodka, tequila, gin och rom får du inte glömma de ting som alkoholen skall späs ut med; som tonic, tranbärsjuice, sockerlag och så vidare. Ska du lyckas bli bartender måste du inte bara kunna blanda de bästa drinkarna, men också ha ingredienserna till dem.

Lär dig servera varje drink på rätt sätt

Om du vill lära dig de färdigheter som professionella bartenders besitter räcker det inte med att veta hur man blandar drinkar. Drinkarna ska trots allt inte endast vara till dig själv, och därför måste du även veta hur man serverar dem. Olika viner kräver olika glas, och på samma sätt kräver olika drinkar olika glas. Detta då drycker uppvisar helt olika egenskaper baserade på vilka glas de serveras ur.

Ha en signaturdrink

Sist men inte minst; alla bartenders har en signaturdrink. En drink du förbereder när polaren ber dig bestämma vad hen ska dricka, en drink alla älskar och som du själv tycker om att blanda ihop. Det behöver inte vara allt för konstiga kombinationer av drycker, men snarare handlar det om att krydda till en helt vanlig drink. En signaturdrink bör inkludera en sorts sprit, en säsongsbetonad ingrediens, och en eller två andra ingredienser. Avsluta sedan med en fin gardering och döp din drink för att folk ska lägga den på minnet!

Sänd till en kollega

0.093