23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Läckt dokument kan avslöja Apples planer för framtida iPhones

Med sina miljarder användare världen över är Apples iPhone en av de mest populära mobiltelefonerna på marknaden. Ett läckt dokument kan nu ha avslöjat hur Apple ska behålla sin marknadsledande position under de kommande fem åren.

Apple kallas inte sällan för världens ledande techbolag, och en av de stora anledningarna till att bolaget tagit sig till toppen är flaggskeppsprodukten iPhone. Enligt en tidigare undersökning från Internetstiftelsen är iPhone den mest populära mobiltelefonen i Sverige. Hela 46 procent uppger att de har en iPhone. Den närmsta konkurrenten, Android, innehas av 38 procent av de tillfrågade.

Även i USA, en av världens största marknader, står Apple på topp. Under 2022 passerade bolagets marknadsandelar i landet 50 procent, uppger Canalys. Under samma period nådde Samsung, som placerar sig som tvåa på listan, upp till 26 procent av marknadsandelarna.

Det stora intresset för iPhone har skapat en lång rad sidomarknader. Det handlar främst om olika tillbehör, exempelvis mobilskal och hörlurar, till Apples populära mobiler. På iphoneguiden.se kan man hitta all information om såväl iPhone-modellerna och dess funktioner som recensioner av abonnemang och övriga tillbehör.

Apple drabbat av läcka – spekulationerna tar fart

Trots att Apple i dag är en dominerande kraft på världens mobilmarknad lutar man sig inte tillbaka och njuter. I stället planerar man hela tiden för hur man ska kunna behålla sin position på marknaden och nå nya höjder.

Detta framgår inte minst av ett påstått läckt dokument som gjort att spekulationerna kring kommande iPhones tagit ordentlig fart. Analysföretaget DSCC har nu publicerat en rapport där man stakar ut vägen för hur framtiden kan komma att se ut för Apples viktigaste produkt.

Så kan kommande iPhone-modeller se ut

Rapporten från DSCC fokuserar på designen av de kommande iPhone-modellerna 15, 16, 17 och 18. Analysföretaget rapporterar att Apple planerar att behålla samma design med Dynamic Island, det vill säga den lilla ”ö” som visas högst upp på skärmen i upplåst läge, för Pro-modellerna av iPhone 15 och 16. Den förstnämnda modellen väntas lanseras under 2023 och den sistnämnda under nästföljande år.

Från och med 2025 planerar Apple att börja använda ny teknik som gör det möjligt att placera sensorer, och annan teknik som krävs för att Face-ID ska fungera, under frontglaset på telefonerna. Detta kommer att minska behovet av en utskärning på framsidan, vilket gör att mobilen kan bestå av än mer glasskärm. Denna teknik kommer att användas på Pro-modellen av iPhone 17, menar DSCC.

iPhone 17 Pro kommer dock fortsatt att ha en utskärning i toppen av skärmen, för att få plats med skärmkamerorna. Enligt rapporten är det först till år 2027 som iPhone kan erbjuda en skärm fri från utskärningar.

Lyxfunktioner görs tillgängliga till alla modeller

I dagsläget är Dynamic Island och funktioner som ”always on”, som gör att skärmen kan visa viss information trots att telefonen är satt i viloläge, endast tillgängliga på iPhones Pro- och Pro Max-modeller. Så kommer det, enligt DSCC, fortsätta vara fram till 2025 då samtliga modeller ska besitta stöd för Dynamic Island.

Även om det är viktigt att ta denna förhandsinformation med en nypa salt, ger DSCC:s rapport en intressant inblick i framtiden för Apples telefoner och deras design. Exakt hur iPhone 15 och kommande modeller faktiskt ser ut kommer inte kunna sägas med säkerhet förrän dagen de presenteras.

Sänd till en kollega

0.063