23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad du ska tänka på när du vill starta eget företag

Att starta egen verksamhet kan vara en otroligt givande resa som ger extra tid, inkomst och frihet i vardagen. Inredningsvis ger 25 affärsidéer för dig som vill starta eget företag men inte riktigt vet vad du vill eller kan jobba med. I den här artikeln diskuteras vad du ska tänka på när det kommer till att starta eget och hur du kan börja se resultat. 

Ha en tydlig plan 

Innan du kommer igång är det viktigt att ha en tydlig plan. Exakt vad kommer ditt företag att göra, vad erbjuder du, hur ser dina framtida klienter ut? Det här är viktigt att reda ut så du lägger energi på att kontakta rätt personer och nätverkar i rätt miljöer. 

Fastna inte i planeringsstadiet

Många drömmer, fantiserar och planerar utan att någonsin faktiskt sätta igång. Även om det är viktigt att du har en tydlig plan så ska du inte jobba på planen för länge. Vänta inte tills allt är perfekt innan du sätter igång med arbetet, för det kommer det aldrig bli. Planen kommer med största sannolikhet ändå att ändras och uppdateras längst vägen. Du kommer lära sig jättemycket om din idé, om vad som funkar och vad som inte funkar, när du väl börjar jobba.

Det kommer krävas uppoffringar

Om du startar ditt företag vid sidan om ditt ordinarie jobb så får du vara beredd på att jobba extra ett tag framöver. Jobba på ditt företag en till två timmar innan jobbet eller efter jobbet varje dag. Se helger som en möjlighet att lägga mer tid på ditt företag och inte bara som ledig tid. Det är viktigt att inse att det kommer krävas uppoffringar för att komma igång. 

Sätt tydliga mål och delmål

Det är lättare att jobba mot något om du vet vart det leder någonstans och vad syftet med handlingarna är. Samtidigt får du motivation av att se att du med jämna mellanrum faktiskt uppnår olika delmål. Till exempel på delmål kan vara att kontakta 50 poteniella klienter i veckan, få din första betalning inom en månad från att du startat; gå ner till deltid på ordinarie jobbet inom sex månader, etc.

Det är bara att börja

Vänta inte på perfekta omständigheter för att sätta igång. Det kommer alltid finnas fler anledningar att inte göra någonting än att göra det. Sätt dig ner, planera, budgetera, spara pengar, nätverka, och börja jobba. Gå på event för egenföretagare, lyssna på talare och bli inspirerad. Kom ihåg, du behöver inte ett perfekt företagsnamn, en hemsida eller sociala medier för att komma igång. Ta allt sånt senare. 

Sänd till en kollega

0.016