23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Säkerhet på hög höjd

Står du i startgroparna för en renovering av huset eller är du yrkesproffs och i behov av en fasadställning?

Många användningsområden

Fasadställningar, eller ramställningar, har en mängd olika användningsområden som fasadarbeten, olika byggprojekt och renoveringsprojekt samt inom industrin.

När du arbetar på hög höjd är det av yttersta vikt att det inte tummas på säkerheten. En ramställning är mycket användbar och kan, som sagt, användas till många olika uppgifter. Tack vare att de består av individuella uppsättningar av ramar är de oerhört flexibla. Du kan enkelt utöka din ramställning i så väl höjd som bredd och på så sätt möta exakt de behov som du har. De har ännu ett ess i rockärmen och det är att de kan byggas runt 90-graders hörn och kan anslutas till varandra med hjälp av kopplingar. Du kan vara helt säker på att de byggs ihop till en stark, robust och stabil enhet. Ramställningen fästs i väggen där arbetet ska utföras, vilket betyder att du slipper krånglet med att använda stödben.

Planering av arbete på fasader

Det finns ett antal faktorer som är bra att fundera på då du ska välja vilken form av fasadställning det är du ska ha. Bland annat detta:

  • Är det flera företag som ska vara på samma ställe, samtidigt eller efter varandra?
  • Vad för typ av arbete ska utföras? Är verktygen som ska används tunga eller otympliga?
  • Hur bred ställning behöver du?
  • Vad för tillträdesleder är ett måste?
  • Hur vill du förankra din ställning?
  • Vad för slags last ska den ta upp?
  • Behövs flera än ett enda arbetsplan?

Så före du bestämmer vad för ställning det är som ska användas se till att ta reda på vad för arbete det är som ska göras samt vad för maskiner eller annat som ställningen även behöver klara av.

Bygg ihop enligt reglerna

Det finns en mängd olika varianter av fasadställningar och ramställningar. Du kan välja mellan olika typer samt även olika material. Frågorna du ska fundera över när du väljer din ställning är, bland annat, priset och hur lång livslängd du önskar på ställningen. Tänk även över om du vill hålla nere vikten på de olika komponenterna och om du har några viktbegränsningar när ställningen ska transporteras. Stål väger cirka tre gånger mer än aluminium, vilket kan vara bra att ha i tankarna om du är ute efter en så lätt ställning som möjligt. Om vikten inte spelar lika stor roll som priset, är stål dock att föredra då det är billigare.

När du bygger ihop din byggnadsställning är det mycket viktigt att du följer de krav som finns. Var noga med att bygga ihop den exakt efter instruktionsboken som medföljer.

Sänd till en kollega

0.016