23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stort vardagsrum - så inreder du med soffor

Att ha ett vardagsrum som är stort och öppet, det är något många drömmer om. Men för att det ska bli bra, så krävs det att du noga planerar hur det ska vara. För att du ska tänka rätt från början så kan du läsa våra tips nedan. Bra soffor att köpa finns att hitta hos ILVA.

Det du kan göra allra först det är en behovsanalys, som är grundlig. Att göra denna analys är särskilt viktigt om ditt vardagsrum är det som tar upp den mesta av boendeytan.

Rum i rummet

Ett bra sätt att inreda ett stort vardagsrum på är att skapa ett rum i rummet. Du kan markera och avgränsa ytor så att det finns en plats för olika saker som en tv-hörna, en matplats, ett hemmakontor och så vidare. Du kan då till och med satsa på olika sittgrupper med en eller två soffor.

Flera små soffor och fåtöljer…

Är ett bra val för dig som gillar att kunna möblera om när du vill. För att enklare kunna skapa variation, satsa på flera små soffor eller en enda rak soffa med fåtöljer. Om du vill ha soffgrupperna för det sociala, placera dem mot varandra.

När passar en större soffa?

Det kan passa bra att välja en stor soffa om du ofta har gäster över som gillar att se på tv eller hänga i soffan. Det passar även för dig som gärna använder soffan till allt du gör under dagen. En bra sak att veta är att en divansoffa eller en hörnsoffa sällan ger utrymme för luft och att det kan bli lite inboxat. Du kan då balansera detta genom olika runda former då genom bord, fåtöljer eller puffar.

Smart med modulsoffa

Du som har gott om plats kan även välja att köpa en modulsoffa som går att ta isär och variera efter behov eller lust.

Möblera på papper

Att veta hur det kommer se ut i rummet innan du möblerar är inte enkelt. För att få en överblick, gör en skalenlig ritning. Klipp sedan ut soffor och andra möbler som du kan använda på pappret för att ”möblera” och se hur det ser ut.

Glöm inte baksidan på soffan

Om soffan kommer ut i rummet så blir det ofta en rymd kring den. Då kan det vara smart att bakom ryggstödet har en lägre hylla, med vackra saker och stämningsbelysning.

Sänd till en kollega

0.016