23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Förläng säsongen på uteserveringen

Som kafé- och restaurangägare är det svårt att inte se fram emot sommaren när uteserveringen äntligen kan öppna igen. Och när temperaturen sjunker under hösten och vädret blir lite tråkigare flyttar de flesta hela sin verksamhet inomhus. Men så behöver det inte vara. 

Det går alldeles utmärkt att förlänga säsongen på uteserveringen och maximera antalet sittplatser som din restaurang eller ditt kafé har att erbjuda även under hösten. Med ett par smarta investeringar som terassvärmare och paviljonger eller partytält kan dina gäster sitta ute även när sommaren är över. Ge dina gäster en minnesvärd upplevelse året runt och håll omsättning på sommarnivåer även under vinterhalvåret.

Investera i flexibla lösningar

För att göra din uteservering så mångsidig som möjligt är det viktigt att investera i flexibla lösningar. Partytält och paviljonger är utmärkta val för detta. De håller ute vind och regn och är lätta att fälla upp och flyttas enkelt efter behov.Du får en sorts flexibilitet som låter dig anpassa uteserveringen efter väderförhållanden och antalet gäster.

Håll temperaturen uppe med värmeelement och terassvärmare

För att hålla gästerna varma och bekväma även när det är kallt ute behöver du ha någon form av värmelösning på din uteservering. Du kan välja mellan infraröda värmare, gasdrivna eldplatser eller vanliga värmelampor. Dessa lösningar värmer inte bara upp gästerna utan skapar också en mysig atmosfär som är svår att få till utomhus under sommaren. 

Placera dina värmeelement strategiskt runt uteserveringen för att säkerställa en jämn fördelning av värmen. Detta gör det möjligt för gästerna att sitta var de vill utan att riskera att frysa eller att det blir för varmt. 

Använd robusta möbler och textilier

Om du håller uteserveringen öppen under vinterhalvåret är det viktigt att välja möbler och textilier som tål varierande väderförhållanden. Investera i robusta och väderbeständiga möbler, såsom bord och stolar i aluminium- eller rostfritt stål. Även konstrotting är perfekta val och de påverkas inte av temperaturen, så dina gäster slipper sitta på kalla stolar när du precis öppnat restaurangen. 

Välj även dukar och servetter i lite tjockare, slitstarkt tyg så att de håller längre och inte blåser iväg med vinden. 

Kom också ihåg att ha gott om filtar tillgängliga att erbjuda gäster som fryser. Det gör inte bara att gästerna är bekväma medan de äter och dricker utan ger också din restaurang en känsla av god service och lyx. Detta uppmuntrar gästerna att stanna längre och njuta av den avslappnade atmosfären på din uteservering.

Utnyttja belysningen för att skapa rätt stämning

Terassvärmare och andra värmelösningar skapar en form av belysning på uteserveringen men du behöver också ha riktiga lampor att tända. Detta är särskilt viktigt när dagarna blir kortare och sent på kvällarna. Använd dig av stämningsfull belysning med hängande ljusslingor, lyktor eller energisnåla LED-lampor. 

Du kan anpassa belysningen efter atmosfären du vill ha på uteserveringen. Under lunchen passar det bättre med att hålla utrymmet ljusare medan lägre stämningsbelysning är bäst under middagstid. Att ha tillräcklig belysning är även viktigt för serverings- och städpersonalen, så att enklare kan förbereda ytan inför öppning varje dag.

Kom ihåg att välja lampor som är avsedda för utomhusbruk och som är enkla att tända och släcka före och efter varje skift. Lösningar med fjärrkontroll som låter dig anpassa ljusstyrkan eller lösningar med timer som tänder och släcker ljuset automatiskt är oftast det bästa valet på uteserveringar.

Erbjud speciella vintermenyer för att visa att din uteservering är öppen

Att förlänga säsongen på uteserveringen räcker inte för att locka gästerna. Du behöver aktivt visa både stamgäster och förbipasserande att du har öppet. Ett sätt att locka nya gäster kan vara att erbjuda speciella vintermenyer med rätter anpassade efter årstiden.

Tänk säsongsbetonade ingredienser och komplettera gärna med ett urval av varma drycker som varm choklad eller cocktails med vintertema. Genom att erbjuda en ny och spännande vintermeny kan du locka gäster till din uteservering. Och tack vare den fantastiska atmosfären du skapat med ljus och behaglig värme kommer gästerna att komma tillbaka flera gånger under vintersäsongen.

Använd sociala medier och låt gästerna marknadsföra din uteservering

För att få så många som möjligt att höra om och besöka din uteservering under höst och vinter kan du skapa en positiv hype med hjälp av sociala medier. Använd din restaurangs profiler på olika plattformar och lägg upp bilder och videor.

Skapa en hashtag som är lätt att komma ihåg och uppmuntra gäster att lägga upp sitt eget innehåll. Skriv också ut små lappar med din hashtag och erbjud en liten rabatt eller gratis dessert för de som delar recensioner eller bilder från din restaurang. På detta sätt når du många fler personer än om du bara sätter upp en lapp utanför dörren som säger att uteserveringen är öppen. 

Använd dina glada gäster för att locka fler gäster. Har du den bästa uteserveringen i stan är det ju bara logiskt att alla bör veta att du har öppet året runt.

Sänd till en kollega

0.016