23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Investeringsstrategier Inom Fastigheter För Företag I Malmö

Malmö är en av Sveriges största städer och är därför väldigt aktuell för investeringar.

Företag som vill investera i fastigheter och väljer Malmö kan hitta en hel del lukrativa möjligheter, men det finns en hel del att tänka på och det är viktigt med rätt investeringsstrategi.

Oavsett om man vill hyra ut bostäder, lokaler eller göra något helt annat finns det gott om alternativ.

Innan ett företag går in med de stora summor som krävs bör man först förstå Malmö och vad som kan påverka ens investering i framtiden.

Fördelarna med att välja Malmö

Malmö är en av Sveriges största städer, men det är också en stad med mycket potential och därför ett bra alternativ för långsiktiga investeringar, vilket fastigheter ofta är.

Så sent som 2023 blev Malmö årets stadskärna, vilket är ett gott tecken på vad en bra investering i både lokaler och bostäder kan innebära för ett företag.

Malmö är samtidigt en stad med människor från 186 olika länder och växer konstant, det är Sveriges snabbast växande storstad.

Mellan 2021-2022 ökade befolkningsmängden i Malmö med 1,6% och det mesta visar på att staden kommer att fortsätta att växa kommande åren.

Marknadsanalys ett viktigt verktyg

Innan man går vidare med investeringar är det viktigt att man undersöker marknaden och kontrollerar behovet av den verksamhet man tänker involvera sig i.

Malmö är en storstad men det finns också redan många aktörer där och tänker man inte bara investera i en fastighet utan gå vidare med en fullskalig verksamhet kan det redan finnas andra konkurrenter som dominerar marknaden.

För bostäder kan man använda en tjänst som Bostadslistan för att undersöka marknaden men för kommersiella fastigheter kan kommunens egna siffror vara mer aktuella.

Olika investeringsstrategier

Företag som vill investera i fastigheter i Malmö har många alternativ, från bostäder till olika sorters lokaler.

Som en storstad finns det både en stor befolkning och en hel del verksamheter i området. Det är med andra ord inte bara människorna som har olika behov, även företagen kan vara värda att titta på för att se framtida behov.

Staden växer hela tiden och det finns gott om gallerier, kontor, bostäder och liknande. Det är inte heller något nytt att staden växer, redan för tio år sedan så tog företagslokaler snabbt slut när gallerior öppnade upp och det kunde vara svårt att hitta tillgängliga bostäder.

Bostäder

Bostäder är en bristvara i stora delar av Sverige och kan därför vara en väldigt bra investeringsstrategi.

Genom en bostadsportal som Bostadslistan kan man se hur läget är för den som vill hyra lägenhet i Malmö.

För en vanlig enrummare måste man betala ett genomsnittspris på 6656 kr i månaden när man hyr i staden.

En tvårummare går för 10 965 kr, så det kan bli väldigt dyrt. Samtidigt visar deras bostadsportal att det finns cirka 738 lediga lägenheter med främst ettor och tvåor.

Så i framtiden kommer det troligtvis finnas ett behov av fler bostäder då staden växer med mycket fler invånare än vad det finns tillgängliga bostäder.

Lokaler

Lokaler är ett annat alternativ och det öppnar kontinuerligt nya verksamheter hela tiden i staden, allt från stora outlets på 4 200 kvadrat till mindre alternativ.

Lokaler är en bra investering men som företag är det viktigt att man undersöker marknaden då Malmö är en väldigt stor stad och det finns olika behov för olika verksamheter beroende på var man tittar.

Det är samtidigt många andra aktörer som också har ögonen på Malmö. Kedjor som Normal har redan öppnat kaféer i staden och det finns gott om andra branscher som också tittar på staden. En välplacerad investering kan göra det enkelt att tjäna på en fastighet.

Renoveringar och ombyggnad

Man kan också investera i befintliga fastigheter och genomföra ombyggnader eller renoveringar.

Staden har gott om äldre fastigheter som kan omvandlas till exempelvis attraktiva affärslokaler eller eventuellt bostäder.

Företag kan då nyttja den ökade efterfrågan och de högre hyrorna i Malmö genom att öka värdet på en tidigare ointressant fastighet.

Hållbarhetsfokus viktigt för framtiden

Ett företag kan också skilja sig från mängden genom att investera i gröna fastighetsprojekt. Det blir allt mer aktuellt och i framtiden kan det också komma högre krav på hållbarhet, då kan ett företag som äger gröna fastigheter bli väldigt attraktiva för både köpare och den som vill hyra.

Utmärkt tillfälle att investera i fastigheter, även utanför Malmö

Malmö är en utmärkt stad att investera i och för de företag som investerar kan det också bli väldigt lukrativt.

Med exempelvis Bostadslistan kan man se hur situationen är för privatpersoner som vill hyra lägenheter i Malmö och sedan finns det också gott om behov för företag som vill öppna verksamheter i staden.

Sveriges storstäder är fortsatt aktuella för investeringar och med allt större fokus på hållbarhet kan företag enkelt differentiera sig från sina konkurrenter och samtidigt framtidssäkra sina fastigheter, något som i längden kommer att göra det billigare att äga en fastighet i Malmö som annars måste renoveras för att passa framtida lagändringar.

Sänd till en kollega

0.032