23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Möbler och smarta lösningar för små utrymmen

Att bo i en lägenhet eller ett litet hus kan vara lika mysigt som det kan kännas jobbigt. Det kan kännas knepigt att veta hur man faktiskt ska kunna utnyttja varje liten vrå, om man inte har så många kvadratmeter att jobba med. När man inreder små utrymmen är det viktigt att använda sig av multifunktionella möbler som är anpassade utgående från sina egna behov. Läs vidare för att ta reda på hur du kan inreda små utrymmen på ett smart sätt.

Divaner

Varför passar divaner så bra in i små utrymmen? Jo, eftersom de inte bara fungerar som en sittyta, utan du kan även ha vänner och familj att sova över på en divansoffa. Divaner blir en allt vanligare inredningsdetalj, eftersom de är så mångsidiga och flexibla att använda.

Vägghängda hyllor och skåp

Skåp, skänk och hyllor tar mycket plats, i synnerhet om man väljer att ställa dessa typer av möbler på golvet. För små utrymmen rekommenderas det att man använder så många vägghängda möbler man bara kan. Dessa typer av möbler hjälper till för att frigöra golvutrymme, men de utgör ett perfekt ställe för att förvara en mängd prylar. Vägghängda lösningar skapar en betydligt mer öppen och luftig känsla, vilket gör att ett litet rum redan känns större.

Förvaring i sovrummet

Det är inte en hemlighet att de allra flesta av oss har en hel del prylar…och prylar behöver bra förvaring så att de inte ligger framme och tar upp det lilla utrymmet man redan har. Sovrummet är en perfekt plats för förvaring. Här kan man välja att gå för antingen en säng som redan har inbyggd förvaring, eller så köper man stora lådor att ha under sängen. Dessa förvaringsställen är perfekta för att förvara handdukar, sängkläder eller stora vinterkläder som annars kan ta ganska mycket plats.

Modulära möbler

Modulära möbler är en fantastisk lösning för dem som bor på en liten yta, och det kan nästan ses som att lägga pussel. Dessa typer av möbler består oftast av flera olika delar där man själv har möjligheten att skapa lösningar och en funktionalitet som passar hemmet allra bäst.

Hur man får ett rum att se större ut

Även om man älskar sin lilla lägenhet vill man kanske göra allt vad man kan för att den faktiskt ska se större ut, men som tur är finns det en mängd tips och tricks man kan göra i dessa lägen. Med endast några få designtekniker får man ett litet rum att se mycket större och luftigare ut. För att få rummet eller lägenheten att se större ut kan man placera speglar på platser där naturligt ljus kommer att reflekteras, detta kommer att skapa en känsla av djup. Annat man kan göra är att gå får ljusa färger som beige och vitt, eftersom det stöter ljus bort från sig, medan mörkt tyg och mörka tapeter endast kommer att dra ljuset till sig. Sist men inte minst kan valet av belysning göra en stor skillnad, och för att skapa djup med hjälp av belysning rekommenderas flera olika ljuskällor i hemmet.

Sänd till en kollega

0.047