23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är LED paneler något för dig?

Det har hänt mycket på lamputvecklingen de senaste åren. De flesta av oss har kännedom om LED lampornas insteg i våra liv men även användningsområdena har utvecklats.

Numer kan man i princip använda LED-tekniken inom de flesta områdena, oavsett om det handlar om i din hemmiljö eller på ditt arbete i kontorsmiljö.

I den här artikeln ska vi berätta mer om LED paneler, något som kommer allt mer i offentliga rum. Kanske är det även något för dig?

Vad är LED?

Innan vi går in på fördelarna och användningsområde för LED paneler är det på sin plats att beskriva vad egentligen LED är för något.

Som du säkert vet är LED en förkortning för Light Emitting Diode. Det handlar således om lysdioder som strålar i ett smalt ljusspektrum när elektricitet ansluts till dioderna.

Dessa har en oerhört låg energi förbrukning, vilket gör LED både kostnadseffektiva men även miljömässiga.

LED paneler

Ett av de områden som LED verkligen har kunnat nyttja sin effektivitet är inom panelområdet. Dessa paneler i sin ursprungliga form designades för att ersätta väg- och takarmaturer av äldre modell i offentliga miljöer såsom skolor, bibliotek och sjukhus men även i dagligvaruaffärer.

Dessa blev snabbt populära, inte minst eftersom de visade på en ljuseffektivitet som ökade både koncentrationsförmågan hos exempelvis eleverna i skolorna men även produktiviteten hos medarbetare som arbetade i dessa miljöer.

Förutom den fördelen som finns med LED kring kostnads- och energieffektivitet fann man således ytterligare fördelar med LED paneler.

Kan man bara ersätta annan armatur med LED paneler?

Att ersätta den äldre varianten av lysarmatur bygger egentligen helt på hur det ser ut i själva miljön.

I grunden kan man säga att all gammal lysarmatur kan ersättas med LED, men eftersom LED paneler är så mycket bättre kanske du dessutom vill förbättra exempelvis placeringen av LED paneler kontra den tidigare.

LED paneler kan exempelvis fasas in i taket likt en vanlig takpanel och då uppnå mycket bättre effekt än en tidigare takarmatur har givit.

Att hitta rätt LED panel handlar således i de flesta fall mer om vilket rum som ska belysas. Varje rum är unikt. 

Fungerar LED panel på liknande sätt som tidigare armatur?

I princip är svaret jakande på den frågan. Har du en tidigare armatur som var dimbar kan du införskaffa dimbara LED paneler.

Dessa kan dessutom styras automatiskt eller via en kontroll, beroende på ditt behov.

Dimning är ett oerhört bra alternativ överhuvudtaget när det gäller ljusanvändning eftersom dimbara lampor drar ned energikostnaden automatiskt när du dimrar.

Sänd till en kollega

0.016