23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ett nytt initiativ, The Fashion Remodel

denna artikel är sponsrad av promo-codes.se

I maj, vid Global Fashion Summit i Köpenhamn, tillkännagav Ellen MacArthur Foundation ett nytt initiativ, The Fashion ReModel, som samlar framstående modemärken för att utforska sätt att generera intäkter utan att producera nya plagg.

Deltagare i detta projekt inkluderar stora varumärken som Arc'teryx, ARKET, COS, H&M Group, Primark, Reformation, WEEKDAY och Zalando. Målet är att identifiera lösningar och ta itu med utmaningar för att minska beroendet av nya plaggproduktion och gå mot en cirkulär ekonomi inom mode.

Jules Lennon, modeledare vid Ellen MacArthur Foundation, betonade initiativets betydelse: "Genom sitt deltagande i The Fashion ReModel, främjar dessa organisationer den cirkulära ekonomin för mode. Varumärken måste frikoppla intäkter från produktion genom att designa om produkter och tänka om när det kommer till tjänster och affärsmodeller för att behålla dem i användning."

Initiativet främjar cirkulära affärsmodeller som uthyrning, återförsäljning, reparation och omskapning för att upprätthålla produktanvändningen. Dessa modeller har potential att skapa nya tillväxtmöjligheter inom modebranschen. En nyligen genomförd studie av stiftelsen uppskattade att cirkulära affärsmodeller skulle kunna ta 23 % av den globala modemarknaden år 2030, vilket motsvarar en möjlighet på 700 miljarder dollar.

Det förutsätter särskilt uppkomsten av reklamkampanjer för segmenten uthyrning, återförsäljning, reparation och omskapande. För dem som är intresserade av ekonomiska modealternativ, finns ett urval av rabatter på nätet redan tillgängliga. Idag erbjuder många populära märken redan besparingsmöjligheter, och antalet varumärken förväntas växa.

Modeaffärsmodell baserad på cirkulär ekonomi

Leyla Ertur, hållbarhetschef på H&M Group, stödjer projektet och säger: "The Fashion ReModel erbjuder en enorm möjlighet genom att frikoppla modetillväxt från resursanvändning, vilket hjälper oss att skala dessa modeller ytterligare."

Med utgångspunkt i framgången med The Jeans Redesign-projektet (2019-2023), som tillämpade cirkulära designprinciper på jeans, vill The Fashion ReModel utvidga dessa principer till andra plagg och affärsmodeller. Initiativet fokuserar på tre nyckelfaktorer: produktdesign, cirkulära affärsmodeller och infrastruktur.

Fashion ReModel utforskar också affärsmodeller bortom fysiska produkter, såsom digitala kläder och tjänster, som avsevärt kan förbättra miljöfördelarna genom att minska materialavfall och utsläpp.

Sänd till en kollega

0.015