23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mobiloperatören avgörande för just mina behov

Lönar det sig att då och då undersöka om det finns bättre alternativ till de abonnemang och elavtal du har för tillfället? Jag skulle vilja påstå det. Tyvärr så kommer vi konsumenter idag inte undan när det gäller att hålla oss uppdaterade, om vi vill ha bästa möjliga produkt som passar just vårt behov och till ett vettigt pris. Minst en gång per år bör man sätta sig ner och gå igenom olika alternativ eftersom det ständigt dyker upp nya tjänster och erbjudanden.

Att tänka på vid val av mobiloperatör

Vid val av mobiloperatör finns en mängd frågor som är bra att ha med sig.

Var håller du mest till om dagarna? På jobbet, hemma, i skolan? För bästa möjliga täckning och därmed bästa kvalitén av din mobilupplevelse, så bör du undersöka på en täckningskarta vilka operatörer som har master i ditt närområde.

Vem eller vilka ska använda sig av abonnemanget? Är ni flera i en familj så kan det vara en lönsam affär att jämföra olika familjeabonnemang. Gemensamt för dessa abonnemang är att det i snitt brukar bli billigare per person genom att man delar på surfen och att allt går på samma faktura. För barn så finns särskilda abonnemang eller tillägg i abonnemanget med föräldrakontroll så att man kan ha koll på var barnet befinner sig samt begränsa visst innehåll och köp i mobilen.

Studenter och pensionärer hör till grupper som ofta brukar få erbjudanden om olika rabatter och förmåner. Dessutom finns ett så kallat seniorabonnemang från att man har fyllt 55 år. Så här lönar det definitivt att undersöka om det finns pengar att tjäna.

Det är lätt att glömma att det fortfarande finns kontantkort vilket kan vara ett gott alternativ, framför allt om man inte surfar så mycket, och idag är det dessutom lätt att köpa påfyllning via till exempel sin bank eller i närmaste livsmedelsbutik.

Har du kanske tänkt att köpa en ny mobiltelefon? Då kan olika paketerbjudanden med telefon plus abonnemang vara ett alternativ att ta i beaktande. I huvudsak finns två sorters paket. Antingen abonnemang plus en gratis telefon av äldre modell eller abonnemang plus en telefon av nyare modell till ett rabatterat pris.

Om du driver ett företag så kan det vara intressant att undersöka och jämföra olika företagsabonnemang. De kan vara lite dyrare än privatabonnemang men å andra sidan har du full möjlighet att göra avdrag. I vissa fall kan det även gå bra att göra avdrag för ditt privatabonnemang i företaget men då måste du kunna specificera vilka samtal och vilket surfande som gäller företaget. Prata med din revisor som kan ge närmare besked vad som skulle passa bäst för just din situation.

En lönsam affär att göra en noggrann analys innan köp

Det är inte utan att det är något av en djungel att välja rätt abonnemang och abonnemangsform, men eftersom det faktiskt rör sig om ganska stora kostnader och investeringar i ett hushåll så är chansen stor att man kan spara tusenlappar på en väl genomförd analys innan man bestämmer sig.

Som tur är finns idag guider, som till exempel Mobiloperatören, där man kan jämföra olika abonnemang.

Sänd till en kollega

0.078