23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Flytta med hjälp av en flyttfirma i Göteborg

Du kanske redan har ett flyttdatum eller vet med dig om att det snart är dags att flytta. Det är ju en hel del att tänka på vid en flytt. Du bör överväga att anlita en flyttfirma Göteborg, då det kan vara enklare och smidigare än att göra själv med dina vänner.

Bland bra saker att planera in har du detta:

  • Boka flytthjälp.
  • Planera packningen. Ordna med flyttkartonger och börja packa i god tid.
  • Gör en flyttanmälan till Skatteverket.
  • Adressändra och beställ även eftersändning.
  • Hantera olika avtal.
  • Ordna flyttstädning.
  • Planera flyttdagen.

Att anlita en flyttfirma är bekvämt och kan vara bra att göra, även om det kostar pengar. Du kan ju nyttja RUT-avdraget.

Planera din packning och fixa flyttkartonger

Du bör se till att du börjar med din flyttpackning och det i god tid. Det går ju att börja med att packa saker du sällan använder till att börja med. Sedan är det bra att passa på att rensa och slänga ut olika saker samt även kanske sälja och skänka en del.

Har du bestämt att anlita en flyttfirma Göteborg, kolla om de står för kartonger. Du kan ibland hyra eller köpa dem. En bra grundregel är att ha en låda per kvm hem. Så bor du i en bostad på 60 kvm, se till att ha 60 lådor. Märk upp dem allt eftersom du packar dem. Det med vad för rum de hör till.

Flyttanmälan, adressändring och eftersändning av post

Glöm inte att göra en flyttanmälan till Skatteverket, det är gratis och du kan göra det på deras hemsida. Du ska även ändra din adress och det gör du enklast på Adressändring.se. även det är gratis. Det som kostar pengar, det är om du beställer eftersändning.

Hantera avtal

Om du har abonnemang på bredband, telefon med mera, kolla om det går att flytta med dem, eller om du ska säga upp och skaffa nytt. Samma sak med ditt elavtal. Du bör även kontakta ditt försäkringsbolag för att flytta på din hemförsäkring. Om du mot förmodan inte har en, satsa på att teckna en nu!

Flyttstädning

När det kommer till flyttstädning så har du två alternativ. Du kan göra det själv, eller så anlitar du en städfirma att ta hand om det. Det kan vara skönt att slippa även detta moment. Dessutom ger även detta dig rätt till RUT-avdrag.

Flyttdagen

På själva flyttdagen är det bra att ha gott om tid, det oavsett om du bokat in flyttfirma Göteborg, flyttfirma Borås eller får hjälp av dina vänner.  Det är bra att strukturera upp den på bästa sätt. Se till att ha en plan för start, pauser och ordning på hur allt sker. Ha även en mindre väska med nödvändigheter så som necessär, pyjamas, telefonladdare och ett ombyte. Se även till så att det finns toalettpapper, tvål och handduk i båda bostäderna och det under hela flytten.

Se till så att du handlar en påse med frukostvaror till första morgonen i nya bostaden, samt ställ fram kaffe och kaffebryggare!

Sänd till en kollega

0.032