23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fascia yoga för ett bättre välbefinnande

Fascia systemet behöver vara elastiskt och smidigt för att fungera på bästa sätt. Yoga är en ypperlig form av träning för att öka din elasticitet, smidighet och även styrka. Det finns faktiskt en speciell form av yoga som kallas fascia yoga. I den här formen av yoga fokuserar du på just fascia systemet.

Vad är fascia yoga?

Den här formen av yoga fokuserar främst på olika rörelser. Eftersom det är stillasittande och enformiga rörelser som är skadliga för fascia systemet kan du med hjälp av fascia yoga stretcha systemet.

Rörelseförmågan stretchas på ett lekfullt vis med hjälp av yoga. Fokusen ligger helt på gummibandseffekten som människor behöver för att gå, springa, hoppa och många andra rörelser.

Vem har nytta av fascia yoga?

Personer med stillasittande arbete har mycket nytta av rörelse i vardagen och även fascia yoga. Eftersom det har blivit väldigt vanligt med stillasittande kontorsarbete har det lett till att många personer numera är stela i kroppen. En stel kropp leder till ett stelt fascia system. Som i sin tur leder till värk och smärta i kroppen.

Men även överrörliga personer har mycket nytta av fascia yoga och även personer med ryggsmärtor eller smärta i någon annan kroppsdel. Med hjälp av fascia yoga kan du effektivt bli av med onödiga smärtor i kroppen.

Finns det andra sätt än yoga att främja fascia systemet?

Det finns otaliga saker du kan göra för att hjälpa fascia systemet att fungera på ett optimalt vis. För det första bör du se över vad du äter. En hälsosam kost är A och O för att kroppen och även fascia ska fungera på ett korrekt vis. Dessutom bör du röra på dig i vardagen.

Om du däremot vill få mer tips och råd om hur du ska ta hand om din fascia bör du besöka någon av de många fascia klinikerna som finns. Det har visat sig att det är extra bra för personer med mycket smärta i kroppen att besöka en fascia klinik för att få bukt på smärtan och kunna leva ett liv av högre kvalitet.

Vad är egentligen fascia?

Kanske har du aldrig hört talas om fascia innan och behöver en förklaring till vad det faktiskt är. Kroppen är uppbyggd av celler som alla omfamnas av en slags bindväv, den här bindväven kallas fascia systemet. All forskning kring just fascia visar på fascia systemets viktiga roll i kroppen.

Vad har fascia för uppgift i kroppen?

Fascia ger kroppen stabilitet men är även ansvarig för dess utseende. Så mycket som en tredjedel av rörelse aspekterna i kroppen styrs av fascia systemet. Även kommunikation mellan de olika delarna i kroppen styrs med hjälp av fascia. Kort sagt mår kroppen väldigt dåligt när fascia systemet är stelt och klibbigt.

Dessutom har fascia systemet ett minne som hjälper dig att utveckla rörelser. Som du säkert märkt blir det lättare att utföra vissa rörelser ju oftare du utför dem. Det här är tack vare att fascia har ett minne. Jämfört med musklerna har fascia tio gånger fler känselreceptorer och tar därmed emot alla signaler om smärta.

Sänd till en kollega

0.031