23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ta hand om ditt fascia system

Den senaste upptäckten om våra kroppar är den om det så kallade fascia systemet. I och med att vi endast studerade kadaver förr i tiden för att lära oss mer om kroppen är det en del som vi missat.

Med hjälp av modern teknologi har vi numera ett helt nytt sätt att studera den mänskliga kroppen. Vilket betyder att vi lärt oss så mycket med om våra kroppar på en väldigt kort tid.

Just fascia systemet är en stor upptäckt som har lärt oss enormt mycket om våra kroppar. Allt i kroppen berörs av fascia systemet som omsluter varje cell i hela kroppen.

Vad är fascia och vad gör det i kroppen?

Fascia är en slags bindväv som berör alla celler i hela kroppen. Via fascia systemet skickar kroppen signaler runt om i hela kroppen och cellerna kan på så vis kommunicera med varandra.

Dessutom tar fascia hand om en tredjedel av rörelserna i kroppen. Eftersom fascia har ett minne är det möjligt för kroppen att lära sig nya rörelser och även bli bättre på rörelserna ju fler gånger du upprepar dem.

Förutom uppgifterna ovan tar fascia även hand om smärtreceptorerna i kroppen. Faktiskt är det så att fascia hjälper kroppen att överkomma plötslig smärta genom att absorbera en del av chocken.

Du som är intresserad av att veta mer bör kolla in fasciaguiden. Där kan du får svar på alla dina frågor.

Vad kan du göra själv för att ta hand om din fascia?

Ett välfungerande fascia system är målet för att kroppen ska må så bra som möjligt. Det finns mycket du kan göra på hemmaplan för att främja fascia. Men om du lider av mycket smärta i kroppen kan det vara bäst att börja med att besöka en klinik där de kan kickstarta fascia.

Ät bra och må bra

Att äta rätt och korrekt är inte alltid så lätt i våra numera väldigt stressade liv - men ack så viktigt! Om du vill förbättra din fascia bör du verkligen se över hur du äter. Se till att du äter mycket frukt och grönsaker för att få i dig vitaminer, mineraler och även tillräckligt med fiber.

Det är även rekommenderat att ta kosttillskott i form av vitamin D och C samt mineraler såsom magnesium och svavel för att fascia systemet ska fungera på bästa sätt.

Undvik att äta socker, det kan skapa inflammationer i kroppen som skadar fascia systemet. Du bör även undvika processad mat så mycket som det bara går eftersom den oftast är näringsfattig.

Träna på rätt sätt

Att lyfta tunga vikter och utföra upprepade rörelser är inte en bra träning för fascia. Även om du säkerligen känner dig stark efter ett träningspass är det smidighet och elasticitet som är viktigt för fascia.

Satsa istället på att röra dig mycket i vardagen och stretcha dagligen. En mjuk och smidig kropp betyder en mjuk och smidig facia. Just yoga och pilates är väldigt bra form av träning för dig som vill utveckla din fascia och må bättre i vardagen.

Sänd till en kollega

0.031