23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Praktiska tips till dig som ska flytta

I genomsnitt flyttar vi cirka 11 gånger i livet. En del flyttar fler gånger och andra färre. Oavsett hur många gånger du har flyttat är det mycket att göra och tungt att bära. Många upplever det som stressigt att flytta - men det behöver egentligen inte vara så!

Läs vidare för att ta del av några smarta tips för att göra flytten enklare, snabbare och mindre stressig.

Börja i tid

Att flytta är oftast något som planeras lång tid i förväg. För att flytten ska flyta på så smidigt som möjligt är det smart att ta tag i saker långt innan du faktiskt ska flytta. Även om du inte kan börja packa redan en månad innan du ska flytta, finns det mycket du kan göra.

Genom att skriva en lista över viktiga saker du måste ta tag i under flytten minskar du risken att du glömmer bort något viktig punkt. Här är ett exempel på en lista inför en flytt:

  • Adressändra
  • Flytta/ avsluta abonnemang
  • Flytta diverse försäkringar
  • Anlita flyttfirma
  • Anlita städfirma
  • Införskaffa flyttkartonger
  • Rensa ur
  • Sälja saker/ ge bort till välgörenhet

Hur din personliga lista ser ut är helt upp till dig, det här är endast ett exempel.

Anlita en flyttfirma Stockholm

Oavsett om du har ett stort eller litet bohag, ska flytta långt bort eller i närområdet, underlättar det något enormt att anlita en flyttfirma. Visst kostar det en del att anlita en flyttfirma, men i slutändan är det verkligen värt det. Vad som tar dig en hel dag eller mer, tar en flyttfirma med erfarenhet några timmar.

Sök lokalt

Det är alltid bäst att anlita en lokal firma. Du som ska flytta till en ny stad bör kontakta olika firmor där. Ibland kan det vara både billigare och smidigare att anlita en lokal firma i din nya stad.

Hur hittar du rätt flyttfirma?

Genom att söka efter en flyttfirma långt innan du faktiskt ska flytta kan du lättare kolla upp firman. Det är viktigt för dig att firman är behörig och har alla nödvändiga försäkringar. Dessutom säkerställer du att de har tid att flytta på den dag och tid som passar dig.

Med en enkel sökning online på till exempel flyttfirma Stockholm får du fram otaliga resultat. Ta alltid in offert från mer än 1 firma, rekommendationen är minst 3 firmor. När du sedan jämför de olika firmorna är det viktigt att du inte stirrar dig blind på slutpriset utan faktiskt jämför alla punkter.

Ta hjälp med städningen

En flyttstädning är inte som en vanlig vardagsstädning. När du ska flyttstäda är det viktigt att allt i hela hemmet torkas rent ordentligt. I det här inkluderas under och bakom vitvaror, vattenlås och brunnar samt eventuellt garage och förråd.

En flyttstädning är väldigt omfattande och en städfirma kan underlätta väldigt mycket. Förutom att du själv slipper ta hand om städningen kan du fokusera på ditt nya hem. De allra flesta flyttfirmor erbjuder även flyttstädning. Genom att beställa både flytt och städ från samma firma kan du oftast hålla kostnaderna nere.

Sänd till en kollega

0.016