23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gör din butiksskyltning redo för våren!

Nu går vi mot ljusare tider och en del av året där betydligt fler tar sig utanför sina hem. Som företagare kan det då vara bra att satsa lite extra på din butiksskyltning. Butiksskyltning är faktiskt en av de viktigaste faktorerna som påverkar om kunden väljer att gå in i just din butik.

Skyltning kanske generellt känns kostsamt och krångligt men det behöver det inte vara. Vill du ha en enkel skyltlösning är det något som du kan lösa med flera beachflaggor med eget tryck. Beachflaggor är en billig skyltlösning som också är portabel. Det gör det möjligt för dig som butiksägare att enkelt flytta runt flaggan för att se vart den faktiskt ger bäst resultat. Om du tar ordentligt hand om dina beachflaggor kan du använda dessa i flera år framöver.

Exponera din butik med rätt budskap

När du ska ta fram ett tryck till din beachflagga är det viktigt att ditt budskap kommer fram ordentligt. Beachflaggan har en ganska begränsad yta att trycka på och du bör därför se till att använda det på rätt sätt. Det viktigaste du vill förmedla på din beachflagga är det som ska ta absolut störst plats. Det kan vara din företagslogotyp, en informativ text eller en snygg ikon. Därefter kan du lägga till något mindre som adressen till din hemsida eller ett telefonnummer. Men eftersom ytan är begränsad bör du tänka KISS och se till att hålla det enkelt. Annars riskerar du att allt upplevs rörigt och det blir svårt att se vad du vill visa för budskap.

Förutom att budskapet ska synas ordentligt kan det vara bra att välja en färg som sticker ut. Färg drar till sig ögat och kan ge en otroligt bra exponeringskraft. Det blir ännu kraftfullare om du ställer flera stycken beachflaggor på rad. Det skapar en nyfikenhet och ett intresse föds hos kunden. 

Välj rätt beachflagga för ditt budskap

Beachflaggorna kommer i sju olika format och går att välja i formaten haj, rak, rundad, vinkel, fyrkant, droppe och fjäder. Alla har sin unika form men passar bra till olika typer av budskap. Om din logotyp ska ligga i fokus på beachflaggan finns det några tips att följa när du väljer format.

Vid en avlång logotyp kan du välja mellan haj, rak, fjäder, rundad och vinkel. Dessa har en form som gör att du kan dra upp din logotyp till absolut maximala storlek. För att man ska kunna läsa av flaggan bör du lägga logotypen så att man läser den nedifrån och upp. Har du i stället en rund eller fyrkantig logga kan det vara bättre att välja en beachflagga med formatet droppe eller fyrkant.

När det kommer till storlek kommer beachflaggor i fyra olika storlekar. Small, medium, large och XL. Man kan tro att ju större desto bättre men en beachflagga i XL har en höjd på ca 4,5 meter. Detta kanske inte passar så bra utanför en mindre butiksentré men ska du i stället placera det längre bort på exempelvis en gräsmatta så går det utmärkt. Storleken är helt enkelt beroende på vart du tänkt placera beachflaggan. Beachflaggor i storlek small till medium passar utmärkt för användning utanför butiker. Medan beachflaggor i large och XL passar för placering en bit utanför och ger utmärkt exponering då kan man se budskapet på betydligt längre håll.  

Beachflaggor för alla typer av underlag

Varför just beachflaggor är en så pass bra produkt är att den är väldigt allsidig. Den kan placeras på nästintill alla underlag tack vare de olika markfästen som finns. Den passar för både inomhus- och utomhusanvändning.

Kryssfoten är det absolut vanligaste markfästet och passar för alla typer av hårda underlag. Vid inomhusanvändning passar detta fäste perfekt och det krävs inga extra tyngder för att hålla flaggan på plats. Vid utomhusanvändning krävs det dock att du tynger ner beachflaggan så att den inte blåser omkull. Tyngder till beachflaggor kommer i flera olika variationer där det går att välja mellan vattensäck, vattentank cementtank. Tyngderna lägger du ovan på kryssfoten och kommer då se till att beachflaggan står stadigt, även när det blåser. Dock ska beachflaggan alltid tas ner om det blåser mer än 10 m/sek.

Vid mjukare underlag som sand, gräsmatta eller snö passar inte en kryssfot. Här kan du i stället välja ett markfäste som du sätter fast i det mjuka underlaget. Markskruven är ett perfekt val för detta och är mycket enkel att bara skruva ner i underlaget. Skulle du dock ha ett hårt packat underlag som hård jord eller mycket hårt packad snö kan du i stället välja en markspik som du slår ner i underlaget.

Förläng livslängden på din beachflagga

För att din beachflagga ska hålla en så lång livslängd som möjligt är det viktigt att du tar väl hand om flaggan. Det som sliter absolut mest på en beachflagga är hårda vindar. Flaggan kommer till viss mån att blekas av solen vilket gör att du efter en tid ändå behöver byta ut den. Men om beachflaggan står ute året om i hårda vindar, regn och snö finns det alltid en risk att den går sönder tidigare. Vid hårdare vindar som överstiger 10m/sek rekommenderar vi att du tar in din flagga. Annars riskerar både systemet och flaggan att blåsa sönder.

Man brukar säga att en flagga som används dagligen utan att tas in brukar i snitt klara sig i ca 4-6 månader. Om du i stället väljer att ta ner din flagga under kvällstid kan detta öka beachflaggans livslängd.

Sänd till en kollega

0.016